Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen 2017.

U zatvoru umro bivši ruski general: Nadzirao je izgradnju kontroverzne "Putinove palače"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zatvoru je od nepoznate bolesti umro general koji je nadzirao izgradnju predsjedničke rezidencije koja je u javnosti postala poznata kao "Putinova palača".

Bivši ruski general koji je svojedobno nadgledao izgradnju kontroverzne rezidencije ruskog predsjednika Vladimira Putina preminuo je ovaj tjedan u zatvoru u dobi od 69 godina. Genadij Lopirev služio je 10-godišnju kaznu od 2017. kada je optužen za podmićivanje koje je on uvijek poricao.

Umro je u kaznenoj koloniji udaljenoj oko 200 kilometara jugoistočno od Moskve. Institucija zadužena za praćenje rada zatvora izvijestila je da je preminuo nakon neodređene bolesti. Navodno se 16. kolovoza počeo osjećati loše nakon čega su ga kola hitne pomoći odvezla u bolnicu. Nije pojasnio od koje je bolesti general bolovao.

Lopirev ranije nije imao zdravstvenih tegoba i pripremao se za uvjetni otpust, prenosi Newsweek lokalne izvore. Navodno su mu u bolnici rekli da ima nedijagnosticiranu leukemiju. Međutim, rezultati pretraga nisu pokazali ništa abnormalno u vrijeme hospitalizacije.

Pročitajte i ovo Kina gradi na Tritonu - 3 bitka za teritorij FOTO Novi potez Kine izazvao paniku, snimke otkrile što radi u tajnosti: Sprema li se pakao na Istoku?

Kao bivši šef Sigurnosne službe na Kavkazu general je bio zadužen za održavanje sigurnosti državnih objekata uključujući predsjedničke i premijerske rezidencije.

Navodno je tako nadgledao izgradnju jedne od Putinovih ekstravagantnih rezidencija, palače Gelendžik u blizini Sočija. Telegram kanal VChK-OGPU, koji ima bliske veze s ruskim snagama sigurnosti, rekao je da je rezidencija postala poznata kao "Putinova palača" nakon istrage tima zatvorenog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene