Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uslijedile evakuacije

VIDEO Jaki potresi pogodili glavni grad Kolumbije: "Ne možeš ništa učiniti, samo bježati spašavajući svoj život"

Aktualno Galerija Potres u Bogoti Potres u Bogoti Foto: Platforma X Bogota - 4 Bogota - 4 Foto: Večernje vijesti Nove TV Bogota - 3 Bogota - 3 Foto: Večernje vijesti Nove TV Bogota - 2 Bogota - 2 Foto: Večernje vijesti Nove TV +0 Bogota - 1 Galerija 1/5 >>
Tri jaka potresa pogodila su glavni grad Kolumbije, Bogotu.

Potres magnitude 6,3 pogodio je u četvrtak glavni kolumbijski grad Bogotu, prema geološkoj službi te zemlje, zbog čega su se ljudi u uredima i restoranima morali evakuirati.

Nakon toga uslijedio je naknadni potres magnitude 5,7 dok su se stanovnici gomilali na ulicama, izvijestio je Reuters. Idući potres, onaj treći imao je magnitudu 4,8 stupnjeva.

"Bilo je jako i trajalo je dugo, rekao je Adrian Alarcon koji radi u blizini prometne gradske četvrti Park 93. "Svi su moji kolege ustali i pogledali smo se pitajući se što da radimo. Zbog toga se osjećam krhko. Život se promijeni u sekundi. Ne možeš ništa učiniti, samo bježati spašavajući svoj život."

Potresi se u vrlo redovitim intervalima događaju u Kolumbiji no najčešće na velikoj dubini i ne izazivaju veće štete.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Mostaru Osuđivani nasilnik pijan došao kući pa ju polijevao vodom i mlatio po glavi: "Plakala je i molila ga da je ne udara"

Kolumbija, zemlja kojom prolaze kordiljeri Anda i koja ima više od dvadesetak vulkana (od kojih su tri aktivna) na raskrižju je pacifičkog vatrenog prstena i andskog vulkanskog pojasa.

U Bogoti kao i u drugim velikim gradovima u zemlji, redovito se održavaju vježbe evakuacije stanovnika iz domova i ureda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene