Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jamčevina od milijun dolara

Strauss-Kahn može kući uz elektronski nadzor i čuvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće njujorškog suda podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna za seksualno napastovanje, a sudac je odredio da ga se uz jamčevinu od milijun dolara i uz elektronski nadzor može pustiti u kućni pritvor do idućeg pojavljivanja pred sudom 6. lipnja.

'Sudsko vijeće glasovanjem je odlučilo o podizanju optužnice protiv optuženika', rekao je sudac Michael Obus. On je dodao da će Kahn u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor cijelo vrijeme imati i jednog čuvara. On će uz jamstvo u gotovini od milijun dolara trebati imati i jamstveno osiguranje u iznosu od pet milijuna dolara.

Dominique Strauss-Kahn je poslijepodne bez lisičina na rukama ušao u sudnicu na sudu na Manhattanu. U sudnici su bili Strauss-Kahnova supruga Anne Sinclair, jedna od njegovih dviju kćeri i odvjetnik William Taylor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši šef MMF-a Strauss-Kahn na sudu izjavio da nije kriv za pokušaj silovanja Slika nije dostupna Njujorški NBC: Na sobaričinoj košulji pronađena Strauss Kahnovova sperma

>> Christine Lagarde postaje prva žena na čelu MMF-a?

>> Kahn povezan s prostitutkom iz BiH: 'Bio je nasilan, agresivan i grub'

>> Strauss-Kahn podnio ostavku. Sobarica zaražena HIV-om?

Strauss-Kahn je pritvoren u noći na nedjelju, pošto ga je hotelska sobarica, 32-godišnja Gvinejka optužila za pokušaj silovanja. Odluka o jamčevini će biti potpisana sutra pa će bivši čelnik MMF-a još jednu noć u zatvoru na otoku Rikers, rekao je za Reuters izvor sa suda. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene