Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen prije leta za Pariz

Šef MMF-a uhićen zbog pokušaja silovanja sobarice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dominique Strauss-Kahn uhićen je u New Yorku i optužen za seksualni napad na sobaricu.

Čelni čovjek Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn, optužen za eksualni napad, pokušaj silovanja i protuzakonito zatočenje sobarice u hotelu u New Yorku, niječe sve optužbe koje mu se pripisuju i pred sudom će kazati kako se ne osjeća krivim, izjavio je  za France presse njegov odvjetnik u Washingtonu William Taylor.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

New York Times je, citirajući glasnogovornika Lučke kapetanije, objavio da je Strauss-Kahn, također mogući kandidat socijalista na predstojećim predsjedničkim izborima u Francuskoj u travnju iduće godine, uhićen u zračnoj luci John F. Kennedy nekoliko minuta prije leta za Pariz.

Times je objavio, citirajući vlasti, da je 62-godišnji Strauss-Kahn optužen za 'seksualni napad' na sobaricu u hotelu Sofitel u blizini Times Squarea ranije tog dana.

Strauss-Kahn je hotel napustio u brzini i ostavio mobitel u sobi

Glasnogovornik njujorške policije Paul J. Browne je rekao da će ga optužiti za pokušaj silovanja i protuzakonito zatočenje. Optužila ga je 32-godišnja zaposlenica koja radi u hotelu, a koja se trenutno nalazi u bolnici zbog zadobivenih lakših ozljeda.

'Sobarica je policijskim inspektorima ispričala da je Strauss-Kahn izašao iz kupaonice gol, potrčao hodnikom apartmana prema njoj, ugurao je spavaću sobu, pokušavši je silovati. Pokušala ga je odgurnuti, no on ju je hodnikom odvukao do kupaonice i ondje je nastavio zlostavljati', prenio je Browne. 'Također ju je pokušao zaključati u hotelskoj sobi', rekao je Browne, te dodao kako Strauss-Kahn nema diplomatski imunitet.

'Njujorški policajci su, ustvrdivši da je Strauss-Kahn uspio pobjeći, visokom dužnosniku vrlo brzo ušli u trag, ustanovivši da se nalazi u zrakoplovu Air Francea, odakle su ga izveli te potom priveli zbog ispitivanja u odjel za žrtve seksualnog zlostavljanja policijske postaje na Manhattanu. Ženi, čije ime nije objavljeno, pružena je liječnička pomoć zbog manjih ozljeda u hitnoj službi bolnice Roosevelt', rekao je glasnogovornik Browne.

Glasnogovornik policije je rekao da je Strauss-Kahn hotel napustio u brzini te je u sobi čak ostavio mobitel i druge osobne stvari.

Čelnik MMF-a se u ponedjeljak trebao naći s ministrima zemalja EU kako bi raspravili o izvlačenju Grčke i Portugala iz financijske krize.

U listopadu 2008. Strauss-Kahn se ispričao za 'pogrešnu prosudbu' u vezi s aferom s podređenom osobom, ali je porekao da je zloupotrijebio svoj položaj. Strauss-Kahn se ispričao zaposlenicima, ženi s kojom je imao aferu Piroski Nagy i svojoj supruzi Anne Sinclair za nevolje koje je prouzročio. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene