Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smatra da su optužbe lažne

Strauss-Kahn podnio ostavku. Sobarica zaražena HIV-om?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn, nakon optužbe za seksualni napad, dao je ostavku.

U izjavi 62-godišnji Strauss-Kahn obraća se izvršnom odboru MMF-a i govori da je automatski spreman odstupiti sa svoje dužnosti, piše BBC. Još je jednom ponovio kako se ne osjeća krivim za optužbe koje je protiv njega izrekla sobarica hotela.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Vincent van Quickenborne nakon napada u Bruxellesu "Ovo je neoprostiva pogreška koja je imala dramatične posljedice": Belgijski ministar pravosuđa podnio ostavku

Strauss-Kahn trenutno se nalazi u njujorškom zatvoru, a očekuje se kako će njegovi odvjetnici uložiti novu žalbu.  'S velikom tugom osjećam odgovornost da obavjestim izvršni odbor MMF-a da odstupam sa svoje funkcije', stoji u izjavi.

>> Strauss-Kahnu odbijena jamčevina od milijun dolara, ostaje u pritvoru

>> Strauss-Kahn sobaricu prisiljavao na oralni i analni seks?

'Cijelo vrijeme mislim na svoju suprugu, koju volim više od svega, na moju djecu, obitelj, na moje prijatelje. Također mislim i na moje kolege u MMF-u s kojima sam zadnje tri godine postigao tako puno stvari', rekao je Strauss-Kahn u izjavi.

'Zbog svih njih želim još jednom ponoviti da su optužbe protiv mene lažne. Želim zaštititi instituciju kojoj sam godinama časno služio. Moram sakupiti svu svoju snagu kako bih dokazao nevinost', dodao je Kahn.

U priopćenju MMF navodi kako će uskoro objaviti postupak izbora novog izvršnog direktora, a da u međuvremenu privremeno tu dužnost ostaje obavljati John Lipsky.

Britanski Telegraph piše kako sobarica, koja je optužila za napad Strauss Kahna, stanuje u zgradi u Bronxu, koju je iznajmio Harlem United Community Aids Center, koji pruža utočište osobama zaraženima virusom HIV-a. Dodaje se kako u zgradi žive HIV pozitivne osobe ili one oboljele od AIDS-a, pa se nagađa kako je i sobarica koja optužuje Strauss-Kahna zaražena. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene