Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLITIKA I KORUPCIJA

"Vjerovala sam ti, a ti si me izdao!": Bivša potpredsjednica Europskog parlamenta danas na sudu zbog afere Qatargate

Eva Kaili
Eva Kaili Foto: AFP/ European Parliament
Zastupnica Europskog parlamenta trebala bi u četvrtak izaći na sud zbog optužbi za korupciju.

Grčka zastupnica u Europskom parlamentu Eva Kaili osjeća se da ju je njezin dečko izdao, rekao je njezin odvjetnik u srijedu uoči njezina prvog sudskog saslušanja u Bruxellesu.

"Osjeća se da ju je njezin partner izdao, ona mu je vjerovala, on ju je izdao", rekao je Kailin grčki odvjetnik Michalis Dimitrakopoulos, piše Politico.

Kaili je u središtu istrage o navodnoj korupciji u Katru, koja je uzdrmala Europski parlament i pokrenula duboko preispitivanje u Bruxellesu. Uhitila ju je belgijska policija u nizu racija u kojima je u njezinu vlastitom stanu, među ostalim, pronađeno 150.000 eura.

Kaili bi u četvrtak trebala izaći na sud kako bi odlučila hoće li ostati u pritvoru do suđenja.

Dimitrakopoulos, koji je otputovao u Bruxelles kako bi prisustvovao saslušanju zastupnice u Europskom parlamentu, rekao je da bi ona trebala biti puštena.

Govoreći za grčke medije, nakon četiri sata susreta s Kaili u zatvoru, rekao je da ne može predvidjeti što će se dogoditi, ali postoji mnogo pravnih argumenata koji podupiru njezino puštanje iz zatvora.

  Pročitajte i ovo Eva Kaili Skandal trese Uniju Oštetila i proračun EU-a? Nova optužba protiv potpredsjednice Europskog parlamenta pune katarskog novca

Kailin partner Francesco Giorgi među četiri je osobe koje su uhićene pod preliminarnim optužbama za korupciju, pranje novca i sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji. Vlasti sumnjaju da su optuženi uzimali gotovinu ili darove u zamjenu za promicanje interesa stranih država poput Katra u Europskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Eva Kaili CURE NOVI DETALJI Dečko uhićene potpredsjednice Europskog parlamenta slomio se pred sudom i sve priznao: "Uzeo sam mito od Katra"

Pročitajte i ovo Eva Kaili Šok u Bruxellesu U kući 600 tisuća eura, u hotelskoj sobi kovčeg pun novca: Smijenjena potpredsjednica EP-a, protiv odluke bio samo jedan Hrvat

Njezin odvjetnik rekao je da Kaili nije znala da Giorgi drži gotovinu i da je pokušala vratiti novac tamo gdje pripada. U jednom trenutku rekla je ocu da uzme novac iz njezine kuće. Kasnije ga je policija pronašla kako nosi kovčeg pun novca dok je izlazio iz hotela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene