Eva Kaili
Eva Kaili Foto: Profimedia

Pojavile su se nove optužbe protiv bivše potpredsjednice Europskog parlamenta Eve Kaili. Sumnja se da je izvršena "prevara na štetu proračuna EU-a".


Osim optužbe za korupciju, stižu nove - o prevari na štetu proračuna EU-a. Kako je objasnilo Europsko javno tužiteljstvo, nove optužbe protiv bivše potpredsjednice Europskog parlamenta Eve Kaili odnose se na sumnju da je izvršena "prevara na štetu proračuna EU-a", posebno u vezi s naknadama zastupnika u parlamentu EU-a, piše Deutsche Welle.

Ta se dodatna optužba pojavila se nakon istrage Europske službe za suzbijanje prevara (OLAF). Francesco Giorgi, 35-godišnji dečko grčke socijalistice i potpredsjednice Europskog parlamenta, slomio se pred sudom u Bruxellesu i priznao da je primio mito iz Katra.

Molio je da se iz pritvora pusti Kaili kako bi mogla biti s njihovim djetetom te istaknuo da ona nije bila uključena u primanje mita.

Eva Kaili U kući 600 tisuća eura, u hotelskoj sobi kovčeg pun novca: Smijenjena potpredsjednica EP-a, protiv odluke bio samo jedan Hrvat

Europarlamentarci su u utorak razriješili dužnosti potpredsjednice parlamenta, a protiv takve odluke bio je samo hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju