Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitan kirurški zahvat

Clinton na hitnoj operaciji, ugradili mu dva stenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki predsjednik Bill Clinton u četvrtak je primljen u bolnicu u New Yorku zbog bolova u prsnom košu, gdje je hitno podvrgnut kirurškom zahvatu, izvijestili su američki mediji. Clinton je nakon zahvata izjavio da se osjeća sjajno.

'Clinton (63) je primljen u Presbiterijansku bolnicu u New Yorku nakon što je osjetio pritisak u prsnom košu', naveo je Douglas Band, savjetnik bivšeg predsjednika u pisanom priopćenju, prenosi CNN. 'Nakon posjeta svome kardiologu, podvrgnut je postupku ugradnje dva stenta u jednu od koronarnih arterija. Predsjednik Clinton je dobro raspoložen, i nastavit će s radom za svoju zakladu te s humanitarnim naporima u Haitiju i dugoročnoj obnovi', istakao je Band. Sam Clinton nešto kasnije je izjavio da se osjeća sjajno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pratila izaslanstvo Jordanska kraljica zbog problema sa srcem završila u bolnici Slika nije dostupna Čudotvorno je što rade sa stentom' VIDEO: Clinton na nogama dan nakon izlaska iz bolnice

>> Bill Clinton prevezen u bolnicu s bolom u prsima

Godine 2004., Clinton je podvrgnut ugradnji četiri srčana premosnice kako bi se oslobodile četiri blokirane arterije. MSNBC News je izvijestio da je američka državna tajnica Hillary Clinton na putu za New York, kako bi posjetila supruga u bolnici, te da je o svemu obaviještena i Bijela kuća. Posljednjih je tjedana Bill Clinton, kao posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a za Haiti, bio stalno angažiran oko misije UN-a na Haitiju i pružanja pomoći stanovnicima te karipske države devastirane katastrofalnim potresom 12. siječnja.

Liječnik: Prognoze odlične

Nalazi bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona su pokazali da 'nema tragova srčanog udara ili oštećenja na srcu', a njegove su prognoze odlične nakon što su mu u četvrtak ugrađena dva stenta, izjavio je njegov kardiolog dr. Allan Schwartz. Clinton (63), je u četvrtak primljen u Prezbiterijansku bolnicu Sveučilišta Columbia u New Yorku, gdje su mu ugrađena dva stenta u koronarnu arteriju, nakon što su snimke pokazale da je blokirana srčana premosnica ugrađena 2004., rekao je dr. Schwartz na konferenciji za tisak u četvrtak navečer. Elektrokardiogram (EKG) i nalazi krvi, po njegovim riječima, nisu pokazali tragove srčanog udara.

'On je dobro raspoložen, i nadamo se da će u petak ići kući', rekao je dr. Schwartz, dodajući da bi se Clinton već u ponedjeljak mogao vratiti na posao, prenio je CNN. Schwartz je kazao kako je ugradnja stenta prirodna kod liječenja s premosnicama, te da je bivši predsjednik disiplinirani pacijent koji se držao plana prehrane i vježbe, nakon ugradnje četiri srčane premosnice 2004. Clintonov savjetnik Douglas Band, istakao je u priopćenju kako je 'predsjednik Clinton dobrog raspoloženja te da će i dalje biti usredotočen na rad svoje zaklade, te na humanitarnu pomoć i dugoročnu obnovu Haitija'.

Clintonova kćer, Chelsea Clinton i supruga, državna tajnica Hillary Clinton, bile su s njim u bolnici u četvrtak navečer, rekao je Schwartz. Hillary Clinton je petak trebala otputovati u posjet Bliskom istoku, ali je njezin odlazak odgođen do subote, rekao je visoki američki dužnosnik. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene