Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Epidemiolozi u Bosni i Hercegovini od prošlog su tjedna zabilježili tri nova slučaja oboljenja od svinjske gripe.


Infekcija virusom gripe potvrđena je kod pet pacijenata. 'Od toga su tri slučaja infekcije virusom svinjske gripe (H1N1) i dva slučaja infekcije virusom gripe A (H3N2)', izjavila je Marija Zeljko, epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

Vezani članci Roberto Mateš ispred Dječje bolnice u Klaićevoj podignuo šator - 2 Pred bolnicom u Klaićevoj podigli šator: "Ovdje smo zbog svih roditelja čija su djeca bez njih u bolnicama. Otići ćemo kad nam ispune dva zahtjeva" Epidemija koronavirusa u BiH U BiH 274 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminulo šest osoba, među njima i pripadnik oružanih snaga

>> New York objavio izvanredno stanje zbog gripe, umrlo 20 djece

Zeljko je istaknula kako je sezona gripe zapravo tek počela,pa će broj oboljelih u narednim tjednima rasti, a dominirat će upravo zaraza virusom H1N1.

'Očekujemo veći broj oboljelih od svinjske gripe, jer građani nemaju izgrađen imunitet na novi virus', kazala je Zeljko.

Epidemiolozi su ranije ocijenili kako je rizik od širenja gripe u BiH povećan, jer se razmjerno mali broj ljudi odlučuje na cijepljenje. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook