Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

novo pooštravanje

Velike nade svijet ulaže u njegove poteze: Američki predsjednik stiže u Europu, uvode se nove sankcije Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik u srijedu odlazi u Bruxelles na razgovore s europskim čelnicima o ruskoj invaziji na Ukrajinu noseći planove za dodatne sankcije Moskvi za koje izvori kažu da uključuju i članove ruskog parlamenta.

Joe Biden kreće iz Bijele kuće u 8:40 sati po Istočnom ljetnom vremenu (13:40 po srednjoeuropskom) na put koji uključuje ​​razgovore u Bruxellesu s čelnicima NATO-a i Europe te posjet Varšavi radi konzultacija s poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju"

Dva izvora upoznata sa situacijom rekli su da Biden i njegov tim pripremaju planove za uvođenje sankcija članovima donjeg doma ruskog parlamenta, Dume, kao odmazdu za rusku invaziju na Ukrajinu. Očekuje se da će sankcije biti objavljene u četvrtak.

Wall Street Journal navodi da bi sankcijama moglo biti obuhvaćeno 300 članova Dume, a glasnogovornik Bijele kuće rekao je da "nisu donesene konačne odluke o tome koga ćemo i koliko sankcionirati".

"Imat ćemo dodatne mjere sankcija koje ćemo objaviti u suradnji s našim saveznicima u četvrtak kada predsjednik bude imao priliku razgovarati s njima", rekao je dužnosnik.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Jake Sullivan rekao je novinarima u utorak da će Biden u četvrtak sudjelovati na hitnom summitu NATO-a, sastati se s čelnicima G7 i obratiti se 27 čelnika Europske unije na sjednici Europskog vijeća. "Biden će koordinirati sljedeću fazu vojne pomoći Ukrajini. Osim nametanja novih sankcija Rusiji, Biden će surađivati ​​s američkim saveznicima na pooštravanju postojećih sankcija", nadodao je Sullivan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nepokolebljiva predanost Svi kao jedno: Krajem ožujka izvanredni samit NATO-a, SAD odlučan u svojoj namjeri

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osvrt na rusku agresiju Biden se obratio naciji: "Putin je želio uzdrmati temelje slobodnog svijeta, ali gadno se preračunao"

Biden je rekao da neće ulaziti u izravan sukob s Rusijom. Međutim obećao je da će Sjedinjene Države braniti cijeli teritorij NATO-a te naredio da se na istočno krilo NATO-a pošalje više vojnika.

Tijekom posjeta Poljskoj, Biden će obići američke vojnike i sastati se sa stručnjacima uključenim u humanitarni odgovor za pomoć stotinama tisuća Ukrajinaca koji su pobjegli iz svoje zemlje i onima koji su ostali ondje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene