Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekadašnji talijanski premijer Silvio Berlusconi izgubio je svijest dok je u nedjelju držao govor i liječnici su mu dijagnosticirali manji srčani problem što je potaknulo nagađanja o njegovoj političkoj budućnosti.


Berlusconija su od pada spasili njegovi suradnici i položili ga na pod zatvorenih očiju i bez svijesti. Problem je nastupio dok je držao završni govor na sastanku svojih mladih sljedbenika iz desnoga političkoga centra u toskanskim toplicama Montecatini.

Vezani članci Vršnjačko nasilje Ravnatelj bolnice o stanju pretučenog 14-godišnjaka: "Iako su ozljede na početku bile okvalificirane kao lakše, riječ je o teškim ozljedama" Igor Peternel (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Liječnička komora osudila izjavu Igora Peternela o "dječurliji koja se igra doktora"

Poslije je Berlusconi novinarima ispred svoje vile rekao da ide u milansku bolnicu San Raffaele gdje će prenoćiti.

- Našli su nešto na elektrokardiogramu, nekakve nepravilne otkucaje srca, pa žele da 24 sata ostanem na promatranju, rekao je Berlusconi koji je devedesetih pobijedio rak prostate.

Bivši premijer i najbogatiji čovjek Italije prošli je tjedan bio na
suđenju, optužen za pronevjere u medijskoj kući Mediasetu. 

Otkako je od 1994. ušao u politiku, stalno sudjeluje u raznim pravnim bitkama. U najnovijem slučaju opovrgava svaku krivnju.

Njegov liječnik Umberto Scarpagnini rekao je odmah nakon što se Berlusconi onesvijestio da je to bilo na "nekoliko trenutaka, zbog velikog umora i izuzetne vrućine".

Kako bi pokazao da Berlusconiju ne manjka duha, njegov je
glasnogovornik Paolo Bonaiuti prije odlaska iz toplica Montecatini rekao da je Berlusconija ondje pregledao kardiolog duge brade.

- Kad ga je Berlusconi vidio, rekao je: Bože, Bin Laden!, rekao je Bonaiuti.