Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi je u Milanellu, blizu Milana službeno najavio kandidaturu za iduće parlamentarne izbore u Italiji.


'Utrkivat ću se da bih pobijedio', rekao je nekolicini talijanskih novinara, prekinuvši tako nedoumicu koja je tjednima vladala o tom pitanju. 'Kada sam se bavio športom, kada sam radio i studirao, nikada se nisam natjecao za neko dobro mjesto, nego uvijek da bih pobijedio', rekao je. 'Nadam se da ću biti kadar rastumačiti Talijanima kako nam treba snaga koja će imati većinu radi izmjene ustavnih pravila', dodao je.

>>
Italija bi zbog mafijaša u Napulj mogla poslati još vojnika

Za nedjelju je najavio sjednicu svoje stranke desnog centra Naroda slobode (PDL) i kontakte s bivšim saveznikom, populističkom Sjevernom ligom, rekavši kako se nada da će 'donijeti odluku koja će nam omogućiti da zajedno glasujemo za istog kandidata'.

Berlusconi (76) koji je 2011. dao ostavku na premijersku dužnost, koncem listopada je najavio da se neće vratiti u politiku. No u srijedu navečer je izjavio da su 'njegovi suradnici navalili na njega tražeći da se vrati u prvi plan', dodajući kako želi spasiti 'Italiju na rubu ponora' zbog velike nezaposlenosti i sve većih poreza.

Vezani članci Mirela Ahmetović predala kandidaturu za predsjednicu SDP-a - 4 Mirela Ahmetović predala kandidaturu za predsjednicu SDP-a: "Vratit ćemo se onim vrijednostima koje je SDP zastupao" Slika nije dostupna Italija: Lijevi centar hoće Prodija za predsjednika

Parlamentarni izbori su planirani u proljeće 2013. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook