Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službena najava

Berlusconi će se kandidirati na izborima 2013.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi je u Milanellu, blizu Milana službeno najavio kandidaturu za iduće parlamentarne izbore u Italiji.

'Utrkivat ću se da bih pobijedio', rekao je nekolicini talijanskih novinara, prekinuvši tako nedoumicu koja je tjednima vladala o tom pitanju. 'Kada sam se bavio športom, kada sam radio i studirao, nikada se nisam natjecao za neko dobro mjesto, nego uvijek da bih pobijedio', rekao je. 'Nadam se da ću biti kadar rastumačiti Talijanima kako nam treba snaga koja će imati većinu radi izmjene ustavnih pravila', dodao je.

>>
Italija bi zbog mafijaša u Napulj mogla poslati još vojnika

Za nedjelju je najavio sjednicu svoje stranke desnog centra Naroda slobode (PDL) i kontakte s bivšim saveznikom, populističkom Sjevernom ligom, rekavši kako se nada da će 'donijeti odluku koja će nam omogućiti da zajedno glasujemo za istog kandidata'.

Berlusconi (76) koji je 2011. dao ostavku na premijersku dužnost, koncem listopada je najavio da se neće vratiti u politiku. No u srijedu navečer je izjavio da su 'njegovi suradnici navalili na njega tražeći da se vrati u prvi plan', dodajući kako želi spasiti 'Italiju na rubu ponora' zbog velike nezaposlenosti i sve većih poreza.

Pročitajte i ovo Predsjednica EIB-a Nadia Calviño Nadia Calviño Španjolska ministrica financija nova je čelnica Europske investicijske banke Zlata Hrvoj Šipek "kratko i jasno" Hrvoj Šipek odgovorila hoće li se ponovno kandidirati za glavnu državnu odvjetnicu i što je najveći izazov u radu

Parlamentarni izbori su planirani u proljeće 2013. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene