Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi skandal

Belgijski biskup: 'AIDS je vrsta neposredne pravde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'AIDS je vrsta neposredne pravde' rekao je belgijski biskup i tako ponovno dignuo prašinu u rimokatoličkoj javnosti.

Andre-Joseph Leonard te je primjedbe iznio u svojoj knjizi 'Monsinjor Leonard – razgovor'. Osvrnuo se na papu Ivana Pavla II., koji je rekao da je teško suditi o Božjoj volji, kada su ga pitali je li AIDS kazna koju nam je poslao Bog. 'Ja uopće ne mislim tako. Ne vidim tu bolest kao kaznu, već više kao neposrednu pravdu. Nešto kao kako nam je sada uručen račun za ono što radimo okolišu', rekao je Leonard. 'Možda ljudska ljubav također nosi osvetu ako je pogrešno tumačena', dodao je.

Pročitajte i ovo Belgijanci traže prekid vatre između Izraela i Palestine Izrael obećao istragu Bombardirana belgijska agencija u Gazi: "Napadom na civilnu infrastrukturu prekršeno je međunarodno humanitarno pravo" Nicole de Moor Ljudska prava Tražitelji azila dobili slučaj na sudu: Državnoj tajnici zaplijenjen zamrzivač i aparat za kavu

Na njegovu izjavu reagirao je odvjetnik Jean Marie de Meester. On je podnio prijavu belgijskom Centru za jednake mogućnosti i protivljenje rasizmu, piše Reuters. 'Može se pozivati na slobodu govora, ali na poziciji na kojoj se on nalazi mora pažljivo birati svoje riječi. Ipak ima velik utjecaj. Njegovi se komentari mogu protumačiti kao poticanje na mržnju. U trenutnoj situaciji crkva nema moralna prava za suđenje drugima', rekao je odvjetnik osvrnuvši se na nedavne seksualne skandale u belgijskoj crkvi.

>> Zbog pedofilije pretraženo sjedište Katoličke crkve u Belgiji

'On prijeti stvaranjem diskriminacijske klime za građane koji boluju od AIDS-a', poručili su iz Centra. Leonard se opravdao da su njegove riječi pogrešno protumačene. Tvrdi da su se odnosile samo na promiskuitetan seks. 'Ne radi se o AIDS-u dobivenom preko krvne transfuzije ili o bolesti s kojom je netko rođen', pojasnio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene