Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Pojasu Gaze

Ban Ki-moon: Izraelska blokada ‘izaziva neprihvatljive patnje’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska blokada Pojasa Gaze izaziva neprihvatljive patnje, rekao je glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, tijekom posjeta jednoj palestinskoj enklavi.

‘Jasno smo i opetovano rekli izraelskim čelnicima da njihova politika blokade nije prihvatljiva i da je loša ‘ rekao je Ban u Khan Younesu. ‘Blokada pričinja neprihvatljive ljudske patnje stanovništvu Gaze. Ta politika je i kontraproduktivna. Ona oslabljuje umjerene i jača ekstremiste’, naglasio je glavni tajnik. Pojas Gaze, usko prenapučeno područje s 1,5 milijuna stanovnika od kojih 85 posto ovisi i međunarodnoj pomoći, živi pod izraelskim embargom od kada je Hamas u lipnju 2007. preuzeo vlast.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> Izraelci obećali SAD-u odgodu gradnje u istočnom Jeruzalemu

Glavni tajnik UN-a je u nedjelju ujutro stigao u Gazu u sklopu regionalne turneje u Izraelu i palestinskim područjima, dok Sjedinjene Države pokušavaju ponovo pokrenuti mirovni proces. To je drugi posjet na palestinske teritorije od izraelske ofenzive krajem 2008./ početkom 2009. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene