Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivena u džamiji

Eksplozija municije u Bagdadu: Više od 18 ljudi ubijeno, a više od 90 ranjeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 18 osoba ubijeno je, a njih više od 90 ranjeno u eksploziji u Bagdadu, izvijestio je u srijedu izvor iz iračke policije.

Izvor iz policije naveo je da je eksplodirala municija koja je bila skrivena u džamiji, a do eksplozije je došlo prilikom njezina prenošenja u automobil koji je bio parkiran u blizini. Fotografije s mjesta eksplozije pokazale su uništeni automobil i zgradu, kao i plač rodbine žrtava.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Napadnuta četvrt u Afganistanu 14 civila izgubilo život Novi napad u Afganistanu, eksplozija ubila istaknutog protalibanskog svećenika

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova u kratkoj je izjavi rekao kako je eksplozija rezultat detonacije municije te da su snage sigurnosti pokrenule istragu. Ranije je državna televizija citirala njegovu izjavu u kojoj je eksploziju opisao kao "terorističku agresiju na civile".

Eksplozija se dogodila u dijelu grada Sadr City, koji je uporište nacionalističkog klerika Moqtada al-Sadra, čija je lista pobijedila na parlamentarnim izborima 12. svibnja.

Inače, irački parlament u srijedu je naložio nacionalno prebrojavanje glasova. U svibnju su dvije improvizirane bombe bačene na sjedište iračke Komunističke partije, koja je dio Sadrina bloka. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene