Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bagdad: Najmanje 64 mrtvih u napadima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva atentata, od kojih je jedan izvela žena samoubojica, potresli su u petak Bagdad, odnijevši najmanje 64 života i prekinuvši razdoblje razmjernog smanjenja nasilja s padom broja civilnih žrtava.

Dvije bombe koje su eksplodirale na tržnicama prepunim ljudi u taj dan tjednog odmora, ranile su najmanje 107 osoba, prema sigurnosnim izvorima i bolnicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevezena u bolnicu Užas na sjeveru Hrvatske: Pijan bacio bombu i ozlijedio ženu, policija ga jedva svladala i pronašla još jednu Slika nije dostupna Video: Četvero mrtvih, 21 ranjen u Bagdadu

Ovi krvavi napadi događaju se nakon prijedloga američke vojske da obustavi svoju strategiju povlačenja planiranu za ovu godinu, nakon odluke o smanjenju broja vojnika za 30.000 koje se treba dovršiti u srpnju 2008. ukoliko se ne potvrdi poboljšanje sigurnosnog stanja.

Žena samoubojica aktivirala je eksploziv koji je nosila na sebi oko 9.00 sati po srednjoeuropskom vremenu na tržnici stoke Al Ghazil u središtu Bagdada, ubivši 46 i ranivši 82 osobe.

Drugi napad dogodio se nešto kasnije na drugoj tržnici u četvrti na jugoistoku prijestolnice Al Jadida i u njemu je život izgubilo 18, a ranjeno je 25 osoba.

Riječ je o danu s najvećim brojem žrtava u Bagdadu od 1. kolovoza 2007., kada je u trima napadima automobilom bombom smrtno stradalo 80 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene