Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisilno slijetanje

LAŽNA UZBUNA U zrakoplovu Air Francea ipak nije bila bomba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posada je odmah zatražila prisilno slijetanje.

Sumnjivi predmet pronađen na letu Air Francea s Mauricijusa za Pariz, zbog kojeg je zrakoplov hitno sletio, bezopasan je i radi se o lažnom alarmu, kazao je predsjednik tvrtke Frederic Gagey.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Boeing 777 Let iz Abidžana za Pariz: U podvozju aviona pronađeno tijelo dječaka (10) iz Afrike Chagos otočje iz zraka Otočje Chagos Velika Britanija dobila „jezikovu juhu“ od UN-a: Moraju napustiti rajsku koloniju koju su prisilno prisvojili

"Sve informacije kojima raspolažemo u ovom trenutku pokazuju da se radilo o predmetu koji nije mogao eksplodirati ili oštetiti zrakoplov već se radilo o mješavini kartona, papira i tajmera", kazao je Gagey.

"To je bio lažni alarm", dodao je.

Zrakoplov Air Francea koji je s otoka Mauricijusa letio u Pariz, u noći na nedjelju je prisilno sletio u Mombasu, u Keniji, nakon pronalaska sumnjivog paketa.

Zrakoplov na letu AF 463 sa 459 putnika i 14 članova posade poletio je s Mauricijusa u 21.00 sat po mjesnom vremenu i trebao je stići u Pariz u 5.50 sati po srednjoeuropskom vremenu. Sletio je u međunarodnu zračnu luku Moi u Mobasi, na istočnoj kenijskoj obali u 00.37 sati po mjesnom vremenu.

Zatražio je dozvolu za prisilno slijetanje pošto je posada upozorila kapetana na sumnjivu napravu u zahodu zrakoplova. Nakon slijetanja putnici su evakuirani, a stručnjaci za eksploziv odnijelu su sumnjivi predmet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene