Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslavila 82. rođendan

Za 'željezna pluća' prikovana 60 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australka June Middleton koja je kao žrtva dječje paralize već 60 godina prikovana za respirator poznat kao 'željezna pluća', proslavila je danas 82. rođendan.

Oko njezina kreveta okupilo se 160 čestitara. Ta je žena prije tri godine ušla u Guinessovu knjigu rekorda kao osoba koja je najviše vremena proživjela uz 'željezna pluća' napravu koja oblikom i veličinom podsjeća na nekadašnje telefonske govornice, bez kojih ne bi mogla disati samostalno.

Pročitajte i ovo Prvi put u RH: Pacijentu Nikši transplantirana pluća - 6 ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Nikšina nova pluća, prva transplantirana u Hrvatskoj, prodisala su: "Sada napokon, napokon mogu duboko udahnuti..." Pluća osobe oboljele od koronavirusa PRIJE I POSLIJE Ovako izgledaju pluća osobe koja je oboljela od korone. Do zaraze pacijent nije imao nikakvih težih zdravstvenih problema

Middleton je od dječje paralize oboljela u 22. godini života, samo tjedan dana prije vjenčanje i ostala kvadriplegičarka. Tisuće Australaca je umrlo, a na tisuće su ostali teški invalidi nakon epidemije dječje paralize 1949. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene