Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nestanak struje uzrokovao smrt žene sa 'željeznim plućima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dianne Odell punih je 60 godina živjela u željeznoj cijevi dužoj od dva metra koja joj je omogućavala disanje, ali nikad nije dozvolila da joj ta situacija uništi duh.

Tako je kroz sve te godine uspjela maturirati pa čak i upisati fakultet, a napisala je i knjigu za djecu o zvijezdi padalici pod imenom 'Blinky'.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao Djeca u OŠ Ivanja Reka nastavu su slušala u dekama kvar na sustavu FOTO/VIDEO Skandal u Zagrebu! Djeca se zbog "slabe struje" smrzavala u učionicama, a djelatnik punio Mercedes. Imamo odgovor ravnateljice

- Imala sam jako dobar život, ispunjen ljubavlju obitelji i vjerom, rekla je u intervjuu Associated Pressu još 1994. godine, dodavši kako si samo čovjek sam može učiniti život dobrim ili lošim.

61-godišnja Odell umrla je nakon što je nestanak struje uzrokovao prekid rada njezinih 'pluća' te je stroj prestao uvlačiti zrak u njezina pluća.

Generator, kojim je kuća opremljena upravo zbog ovakvih nepredviđenih situacija, iz zasad nepoznatih razloga nije se uključio, iako je podešen da se u slučaju gubitka električne energije, automatski aktivira. Obitelj ga nije mogla ni naknadno pokrenuti.

- Učinili smo sve što smo mogli, no nismo uspjeli naći način da prodiše, rekao je njezin šogor Will Beyer.

Obitelj je pokušala i drugim metodama ubaciti zrak u njezina pluća jer su bili educirani za razne situacije. No, kako kažu, jednostavno nije išlo.

Dianne je još kao mala oboljela od dječje paralize, samo nekoliko godina prije negoli je izumljeno cjepivo.

Zbog posljedica bolesti, cijeli je život provela u željeznoj cijevi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene