Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekalo ga 15 agenata

Novi detalji o ubojstvu saudijskog novinara: Audiosnimka otkriva gnjusne pojedinosti mučenja i ubojstva?

Turski forenzičari u saudijskom konzulatu u Istanbulu (Foto: AFP)
Turski forenzičari u saudijskom konzulatu u Istanbulu (Foto: AFP) Foto: Afp
Audiosnimka, koju je opisao turski dužnosnik, otkrila je da su saudijskom novinaru Jamalu Khashoggiju prije dva tjedna u saudijskom konzulatu u Istanbulu odrezani prsti, odrubljena glava te je potom raskomadan, pišu američki mediji.

Jamal Khashoggi bio je žestok kritičar saudijskog režima koji je pisao za američke novine The Washington Post. Saudijske vlasti za njegov nestanak nisu dale objašnjenje, iako su od njega prošla više od dva tjedna.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Prosvjednik sa slikom ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija ispred saudijskog konzulata u Istanbulu (Foto: AFP ) Princ izrazio sućut obitelji Saudijske vlasti priznale su da je Khashoggi ubijen u njihovu konzulatu: Tvrde da naredba nije stigla s vrha vlasti

Tim od 15 saudijskih agenata, od kojih su neki povezani sa saudijskim princom Mohamadom bin Salmanom, su čekali ispred saudijskog konzulata u Istanbuli kada je u njega ušao Khashoggi.

Nakon što mu je pokazan ured saudijskog konzula, Mohamada al-Otaibija, agenti su Khashoggija počeli tuči i mučiti te su ga ubili i raskomadali, rekao je viši turski dužnosnik, izvještava New York Times.

"Radite to vani. Uvalit ćete me u probleme", rekao im je al-Otaibi, tvrdi turski dužnosnik. "Šuti ako želiš živjeti kad se vratiš u Arabiju", odgovorio mu je jedan od agenata.

Nakon što su mu odrubili glavu i raskomadali tijelo, došao je forenzičar koji je agentima rekao da slušaju muziku dok se rješavaju tijela jer će im tako biti lakše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene