Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mračna ostavština

Assangeova partnerica Bidena da odbaci optužbe za špijunažu: "Ovo je gore od licemjerja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stella Moris, partnerica Juliana Assangea, pozvala je američkog predsjednika Joea Bidena da preinači odluku administracije njegovog prethodnika Donalda Trumpa i povuče tužbu protiv osnivača WikiLeaksa za špijunažu.

Assange se nalazi u zatvoru Belmarsh, smještenom u jugoistočnom dijelu Londona, i vodi sudsku bitku protiv Sjedinjenih Država koje su se žalile na odluku lokalnog suca koji je odbio zahtjev za Australčevo izručenje, navodeći kao razlog bojazan za Assangeovo mentalno zdravlje.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran"

Uvodno saslušanje će biti održano u srijedu na Visokom sudu.

"Potpuno je jasno da bi američka administracija trebala odbaciti slučaj. Bidenova administracija ne može istovremeno braniti slobodu medija i nastaviti voditi ovaj postupak", izjavila je u utorak Stella Moris ispred zatvora Belmarsh u razgovoru za agenciju PA.

"Ovo je gore od licemjerja. To je izravan napad na temelje onoga što državu čini slobodnom i otvorenom, a to je nešto što ne može paliti i gasiti na prekidač. To je mračna ostavština koju Biden čini svojom, osim ako ne napravi zaokret, a to bi morao učiniti", dodala je Moris, koja iz veze s Assangeom ima dvoje djece.

Assange je priveden nakon što mu je Ekvador odbio i dalje pružati azil u svom londonskom veleposlanstvu, a optužnica ga tereti za 17 slučajeva špijunaže. Bude li izručen Sjedinjenim Državama i sud ga proglasi krivim, mogao bi dobiti kaznu do 175 godina zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene