Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cyber rat

Anonymousi hakirali Vučića i poslali mu jezivu poruku: "Ovo je samo početak..."

Aleksandar Vučić, Anonymous
Aleksandar Vučić, Anonymous Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Najpoznatija hakerska grupa na svijetu krenula je u cyber-rat s predsjednikom Srbije i poručila mu: Očekujte još iznenađenja!

Hakerska grupa Anonymous objavila je na svojem profilu na Twitteru da su napali stranicu Vucic.rs i time započeli kibernetički rat s predsjednikom Srbije.

Da je do napada došlo, objavio je na Twitteru Ivan Marković, stručnjak za kibernetičku sigurnost. Naveo je da su napadnuti i resursi vojske, Ministarstva vanjskih poslova te stranica predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Na profilu Anonymousa na Twitteru objavljeno je pak da su "srušili" stranicu Vucic.rs i stranicu Vojske Srbije.

"Ako se želi igrati s vatrom, onda počnimo", napisali su Anonymousi uz fotografiju za koju tvrde da je dokaz da je oborena Vučićeva stranica.

Predsjednika Srbije nazvali su "marionetom Vladimira Putina". 

"Budući da nas izazivaš, ispunit ćemo ti želju. Ovo je samo početak, uskoro ćete vidjeti još iznenađenja. Očekujte nas", napisali su oni.   

 

 

Sve stranice koje su bile pod napadom ipak normalno rade, piše Nova.rs.

Anonymousi su objavili prijetnju Vučiću na Twitteru s ukrajinskom zastavom.

"Pozdrav, građani svijeta, ovo je poruka Anonymousa predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Primijetili smo da tenzije i ratnohuškačke provokacije srpskih kriminalnih grupa na sjeveru Kosova pokušavaju izazvati oružani sukob.

  Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Godišnja konferencija za medije Srbijanski predsjednik Vučić: "Ovo je moj posljednji mandat"

Srpski autokratski predsjednik Aleksandar Vučić, marioneta Vladimira Putina, pokušava destabilizirati regiju koristeći mehanizme nasilja i terora ratnog zločinca Slobodana Miloševića, ali zna se da će njegovi pokušaji za njega biti samoubilački. 

 

 

Na vrhuncu rata u Ukrajini Srbija je bila i i dalje je jedina država koja je javno proglasila savez s Rusijom, odbijajući stalne pozive Zapada da se pridruži sankcijama EU-a. 

Vučić je objavio na Instagramu fotografije na kojima se vidi kako se igra sa svoja dva psa, uz popratnu poruku da se "sprema za borbu protiv Anonymusa".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene