Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužnice za pilote

Brnabić na Twitteru napala Plenkovića: "Kolegama u EU objasnite da štitite ubojice djece"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska premijerka Ana Brnabić se na svom Twitteru osvrnula na izjavu premijera Andreja Plenkovića da se hrvatskim pilotima neće dogoditi ništa zbog srpske optužnice.

"Plenković kaže 'pilotima se neće dogoditi ništa', pa samo da dopunim da bi informacija koju je pružio bila potpuna - pilotima koji su bombardirali kolonu civila u bijegu, na tlu druge države i ubili četvero djece, jednu djevojku, starce i starice, neće se u HR dogoditi NIŠTA. EU i dalje šuti.

Konačno, dajte blokirajte nam više taj europski put zato što tražimo, nakon 27 godina ignoriranja od strane svih, pravdu za pobijenu djecu. Što prijetite samo? Blokirajte, da cijela EU vidi vaše vrijednosti! Kad blokirate, kolegama u EU objasnite da štitite ubojice djece. Hajde", objavila je srpska premijerka Ana Brnabić na Twitteru.

Povod je bila izjava premijera Andreja Plenkovića koji je kazao da se optuženim hrvatskim pilotima neće dogoditi ništa. "Ni danas, ni sutra, ni za deset godina, bit će u Hrvatskoj i živjet će tu mirnim životom. To će im danas priopćiti. Pomoći im pravnim savjetima i da nikad ne dođu u situaciju da su ugroženi. Kako će se ovo reflektirati na odnose Hrvatske i Srbije, to je drugo pitanje", rekao je Plenković u petak prijepodne.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac prijeti im kazneni progon Pupovac o optužnici pilotima: "Ako Hrvatska nije sama poduzela ništa da se zločini procesuiraju, teško je prigovarati..."

"Ono što je sigurno je da je riječ o čistom jednom političkom procesu. Mi u ovom trenutku ni ne znamo za što su oni optuženi niti je itko vidio pravi onaj nacrt optužnice. Na taj način mislim da bi se upravo tako trebali i ponašati i prije svega dati tu jednu snagu hrvatskim pilotima", zaključio je ministar obrane Mario Banožić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene