Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokiran cijeli svijet

Zastave na pola koplja: Amerikancima stiže sućut iz cijelog svijeta, uputio je i Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obiteljima žrtava i američkom narodu u subotu sa svih strana svijeta stižu izrazi sućuti zbog pokolja u osnovnoj školi u Newtownu u kojem je ubijeno dvadesetero djece i šestero odraslih.

Dok je cijela zemlja zavijena u crno, a zastave su, pa tako i na Capitol Hillu, spuštene na pola koplja, tragedijom ništa manje nisu šokirani ni ljudi diljem svijeta. 

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Građani Rio de Janeira u subotu su, u ime svih stanovnika Brazila, odali počast žrtvama pokolja u američkoj osnovnoj školi u Connecticutu postavivši 26 crnih križeva na plaži Copacabani.

Članovi brazilske nevladine organizacije za borbu protiv nasilja "Rio de paz" između razvili su transparent na kojemu piše: "Mi u Brazilu razumijemo bol koju je prouzročilo ovo nasilje. Suosjećamo sa žrtvama tragedije u Connecticutu". Potom su kleknuli pred križeve dok se iza njih vijorila zeleno žuta brazilska zastava.

>> Oružje kojim je Adam ubio 26 osoba registrirano je na njegovu majku!

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je telegram američkom predsjedniku Baracku Obami i zamolio ga da prenese izraze sućuti obiteljima stradalih te je izrazio suosjećanje s američkim narodom.

Njemačka kancelarka Angela Merkel preko svog je glasnogovornika izrazila "duboku tugu" zbog tog događaja. Obiteljima žrtava poručila je da nisu sami u svojoj boli. Papa Benedikt XVI. poslao je pismo koje je pročitano tijekom bdijenja u Newtownu i kazao je da moli za žrtve i njihove obitelji.

Obama je primio i izraze sućuti britanske kraljice Elizabete II. i njezina premijera Davida Camerona. Oglasili su se i francuski predsjednik Francois Hollande koji je kazao da užasnut tragedijom i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Šok i nevjericu još su u petak navečer izrazili čelnici EU-a, a izraze sućuti poslao je u subotu i američki 'neprijatelj' Iran.

Dvadesetero djece u dobi od pet do deset godina i šestero odraslih ubijeno je u mahnitom pohodu ubojice Adama Lamze, koji je prije toga usmrtio i svoju majku, na školu u mirnom gradiću Newtownu na jugu Nove Engleske, 130 kilometara sjeveroistočno od New Yorka. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene