Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Tek slijedi najgore

Katastrofa koju je nemoguće zamisliti: Zimska oluja odnijela više od 59 života, a vrhunac tek stiže

Snježna oluja u SAD-u - 2
Snježna oluja u SAD-u - 2 Foto: Afp
Zimska oluja koja hara SAD-om i Kanadom već je odnijela više od 59 života, a tek se očekuje njezin vrhunac. Razmjere katastrofe koja stiže teško je pojmiti, a pogađa oko 200 milijuna ljudi.

U snažnoj oluji koja je pogodila SAD dosad je život izgubilo najmanje 59 ljudi. Nevrijeme ne samo da još traje, već meteorolozi tvrde da tek slijedi najgore. 

Snažna bomba ciklone trebala bi dosegnuti vrhunac sredinom tjedna, dakle upravo u srijedu i četvrtak. Razmjere katastrofe teško je pojmiti. Kada atmosferski pritisak koji se razvio u jakoj oluji u blizini Velikih jezera počne naglo opadati, izazvat će žestoke mećave, uključujući jake vjetrove i snijeg.

Pročitajte i ovo Zimska oluja u SAD-u - 4 DIJELOVI AMERIKE U LEDU Ledeni val pokosio više od 50 ljudi: Nesvakidašnji prizori svjedoče o ekstremnim uvjetima u SAD-u

Ciklona je nastala kod Velikih jezera na kanadsko-američkoj granici, a na svom pohodu stigla je sve do rijeke Rio Grande, koja teče duž granice s  Meksikom. Oluja se sada tako proteže na nevjerojatnih 3200 kilometara.

Kako izvještava Sky News, velika oluja pogodila je 60 posto ljudi u SAD-u, tj. više od 200 milijuna Amerikanaca. Osim 59 žrtava s južne strane Velikih Jezera, život je izgubilo i četvero Kanađana u prevrtanju autobusa na zaleđenoj cesti.

Pročitajte i ovo Zimska oluja u SAD-u - 3 ARKTIČKA OLUJA Milijuni na udaru polarne zime, osjet hladnoće mogao bi ponegdje biti i do -57 stupnjeva: "Kad to čujete, morate se šokirati"

Dosad je u najjače pogođenom području u državi New York, u gradu Buffalu, na aerodromu pao gotovo 121 centimetar snijega, a u nadolazećim danima očekuje se još 30-ak centimetara. Osim toga, strahuje se da bi najavljeni val vlage mogao izazvati bujične poplave na sjeverozapadu Pacifika i u Kaliforniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene