Da je samo čišćenje snijega i leda u pitanju, bio bi to mačji kašalj, nažalost, nevrijeme u Americi iza sebe je ostavilo najmanje 55 poginulih. Najgore je na području grada Buffala u saveznoj državi New York, a smirivanje, čini se – nije na vidiku.

Galerija Zimska oluja u SAD-u - 1 Zimska oluja u SAD-u - 6 Zimska oluja u SAD-u - 5 +3 Zimska oluja u SAD-u - 4

Ulice u okolici američkog grada Buffala pune su snijega.

Zimska oluja u SAD-u - 4 Zimska oluja u SAD-u - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Snijeg je za sada prestao padati, ali ima ga toliko da je upitno koliko će ga se moći očistiti prije nego što krene novi nalet zimske oluje.

"Mnoge ulice u gradu Buffalu su neprohodne. Imamo ralice na glavnim i manjim ulicama, sada smo ušli i među stambene zgrade, ali uvjeti za vožnju su i dalje vrlo teški. Zabrana vožnje i dalje je na snazi", rekao je Byron Brown, gradonačelnik Buffala.

Snježna oluja u SAD-u - 2 VIDEO Zlokobna ledena oluja paralizirala je grad, raste broj poginulih: ''Ovo je Božić kakvom se nitko nije nadao niti ga očekivao"

Ilustracija Snježna oluja izazvala kaos i pustoš, ali njega čak ni ona nije mogla zaustaviti: ''Djeco, darovi stižu!''

Na cesti su zapela i vozila za čišćenje snijega. Na jednoj snimci iz Buffala vidi se kako je bager teškom mukom oslobađao ralicu koja se nije mogla ni pomaknuti od snijega i leda. Vlasti mole građane za strpljenje dok pokušavaju osloboditi grad od bijelog pokrivača. Oluju već nazivaju najgorom u povijesti Buffala.

Guvernerka New Yorka, Kathy Hochul je izjavila: "Povijesne oluje nama više nisu povijesne, to je postao način života u našoj državi i to je posljedica klimatskih promjena, vidjeli ste ekstremne vremenske pojave diljem naše zemlje, ali svi mi u državi i okružne lokalne vlasti znamo da se moramo pripremiti za sljedeću veliku."

Sljedeći veliki nalet možda stiže već večeras po američkom vremenu. Prema prognozama očekuje se još snijega i niskih temperatura.

Nezapamćena oluja donijela je i nesvakidašnje prizore koji posebno do izražaja dolaze na fotografijama. Pogledajte ih u videoprilogu. 
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju