Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet zatvoru

Američki ministar provjerava stanje u Guantanamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar pravosuđa Eric Holder posjetio je zatvor u Guantanamu, na Kubi, kako bi se upoznao s položajem zatvorenika i posjetio zatvorske objekte, što je novi korak ka njegovu zatvaranju najavljenom za nepunu godinu dana, objavila je vlada u Washingtonu.

Eric Holder je zajedno s ministrom obrane Robertom Gatesom zadužen za koordinaciju preispitivanja dosjea svih zatočenika i za izradu prijedloga za rješavanje sudbine onih koje se ne može ni optužiti ni osloboditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi intervju medijima Napadi 11. rujna: Majka jednog samoubojice tvrdi da joj je sin živ u Guantanamu Slika nije dostupna Zatvor za militante 'OKORJELI TERORISTI PUŠTENI NA SLOBODU' Obama zatvara zloglasni Guantanamo

Kako navodi jedan dužnosnik u ministarstvu pravosuđa, vojnici će Holderu osigurati informacije o položaju 245 zatočenika Guantanama, poglavito onih koji su optuženi na posebnim vojnim sudovima koji danas više ne postoje.

Predsjednik Obama je 22. siječnja potpisao uredbu o zatvaranju Guantanama za godinu dana, o prekidu sudbenog progona i o zabrani mučenja tijekom ispitivanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene