Jim Mattis (Foto: AFP)
Jim Mattis (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki ministar obrane Jim Mattis podnio je u četvrtak ostavku priznajući da se ne slaže s Donaldom Trumpom, u pismu američkom predsjedniku koje je objavio Pentagon.


"Budući da imate pravo na ministra obrane čija će vam stajališta biti bliža, (...) mislim da je ostavka dobra odluka", napisao je umirovljeni general korpusa mornaričkog pješaštva Jim Mattis u pismu u četvrtak, dan nakon najave američkog vojnog povlačenja iz Sirije, kojemu se oštro usprotivio.

Vezani članci Liječnik, ilustracija Zabranili pobačaje nakon šestog tjedna trudnoće - bez iznimke: "Svako nerođeno dijete čije srce kuca bit će spašeno od pobačaja" Nikki Haley (Foto: AFP) Američka veleposlanica u UN-u Nikky Haley iznenada dala ostavku

Nešto ranije Donald Trump na Twitteru je objavio da Mattis odlazi s dužnosti krajem veljače i da će uskoro imenovati novog ministra obrane.

Jim Mattis tako se pridružuje dugom popisu imena visokih dužnosnika Trumpove administracije koji su podnijeli ostavku ili su razriješeni, neki i bezočno, poput državnog tajnika Rexa Tillersona, kojeg je Trump otpustio u ožujku preko Twittera. (Hina)