Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka izviđačka organizacija prihvatila je prijedlog da se ukine odredba kojom se zabranjuje učlanjivanje osoba homoseksualne orijentacije koja je bila na snazi tijekom 103 godine postojanja te organizacije.


Više od 60 posto od 1400 članova Nacionalnoga vijeća donijelo je odluku kojom se zabrana ukida od 1. siječnja 2014., ali se ne odnosi na odrasle osobe u organizaciji odnosno na voditelje.

>> Pedofilski skandal u SAD-u: Vođe izviđača 20 godina silovali dječake!

Vezani članci Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 4 Udruzi koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju prijeti zatvaranje: Država im poslala dva dezinficijensa i paketić maski Narkomani u Rijeci (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pred očima šokiranih građana drogiraju se, obavljaju nuždu, imaju spolne odnose...: "To je strašno! Tko će zaštititi našu djecu?"

Odluka je donesena nakon vrlo intenzivne kampanje dviju suprotstavljenih strana - udruga koje se bore za prava homoseksualnih osoba i članova konzervativnih organizacija među kojima su crkvene skupine koje su tradicionalno činile jezgru najveće američke organizacije mladih.

Zabrana je postala jednom od glavnih tema u raspravi o pravima homoseksualaca u Sjedinjenim Državama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook