Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegao nakon devet mjeseci

Potresno svjedočanstvo zatočenog fotografa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
35-godišnji američki fotograf Matthew Schrier pobjegao je sirijskim islamistima koji su ga zatočili u prosincu.

Matthew Schrier je ispričao novinarima kako je od strane otmičara bio optužen da je špijun za CIA-u, a zatočili su ga krajem prosinca prošle godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde"

Schrier je otmičarima pobjegao kroz pukotinu u prozoru, a iza sebe je ostavio američkog zatočenika, koji nije identificiran. Rekao je kako je uspio stati na njegova leđa da bi se provukao kroz pukotinu. On je uspio izaći, ali Amerikanac je zapeo, a tada mu je rekao da pobjegne. Ispričao je kako su obojica povremeno pretučeni, a davali su im i električne šokove, piše Reuters.

>> Policija ga ZABORAVILA u ćeliji: Dobio odštetu od 4,1 MILIJUN DOLARA!

Njegovi otmičari su maskirali nestanak šaljući e-mailove i upotrebljavajući njegov račun s kojeg su kupovali kompjutere i dijelove za automobil.

Često puta su ga prebacivali na druge lokacije, jedno vrijeme držala ga je skupina Ahrar al-Sham koja ga je preobratila na Islam, a time mu se i poboljšao zatvorenički tretman.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene