Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Amanda Knox, mlada Amerikanka koju je talijanski sud u listopadu oslobodio optužbe za ubojstvo britanske studentice, potpisala je ugovor za objavljivanje svojih memoara s uglednom nakladničkom kućom Harper Collins, priopćio je taj nakladnik.


Glasnogovornica je odbila komentirati iznos koji će nakladnik isplatiti 24-godišnjoj Knox za čije memoare vlada veliko zanimanje jer u njima otkriva pojedinosti o svome pritvoru i suđenju za umorstvo.

Između nekoliko američkih izdavača vodio se pravi rat oko prava na tiskanje memoara, navode znalci i tvrde da se autorici nudio honorar od milijun dolara.

Talijanski sud u listopadu je oslobodio Knox optužbe za brutalno umorstvo britanske 'cimerice', 21-godišnje Meredith Kercher u gradu Perugiji 2007.

Osim Knox optužbe je oslobođen i njezin tadašnji dečko, Talijan Rafaele Sollecito čije je kao jedini osuđenik za ubojstvo Rudy Guede iz Obale Bjelokosti.

Talijanski tužitelji ovaj su tjedan uložili žalbu na oslobađajuću presudu najvišem talijanskom sudu i tvrde da je oslobađanje Knox i Sollecita bilo 'proturječno i nelogično'. Sada prizivni sud mora presuditi je li bilo proceduralnih nepravilnosti koje mogu biti temelj za ponovno suđenje.

Knox i Sollecitu uvažena je žalba na presudu iz 2009. kojom su proglašeni krivima za umorstvo u seksualnom napadu pod utjecajem narkotika. Presuda od listopada izrečena je nakon što su neovisni forenzički stručnjaci oštro kritizirali dokaze policijskih vještaka iz izvorne istrage kao nepouzdane.

Tijelo Meredith Kercher s više od 40 ubodnih rana nađeno je u stanu koji je dijelila s Knox u Perugiji gdje su obje studirale. (Hina)

Vezani članci A1 isključio N1 s mreže - 3 Pregovori nisu uspjeli: Gledatelji platforme A1 od danas nemaju kanal N1 Slika nije dostupna Gates: Obama nije vjerovao u vlastitu strategiju