Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Aleksej II: S papom bi se mogao sastati za godinu, dvije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poglavar Ruske pravoslavne crkve Aleksej II, uoči posjeta Francuskoj izjavio je kako bi se povijesni susret s papom Benediktom XVI mogao ostvariti za godinu ili dvije ako bude dobro pripremljen.

U intervjuu objavljenom u francuskom listu Le Figaro Aleksej je pohvalio napore Benedikta XVI na promoviranju kršćanskih vrijednosti u Europi te kazao kako bi Ruska pravoslavna i Rimska katolička crkva mogle zajedno raditi na pitanjima poput protivljenja istospolnih brakova, eutanazije i pobačaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Tvoj Bog te ostavio" VIDEO Skandalozna poruka fratra širi se mrežama: "Dat ćemo mu jesti, ali on kaže 'ne smiješ mi svinjetinu, moraš mi teletinu'. Vidite bezobrazluka!" Slika nije dostupna Rusija u tuzi Umro ruski patrijarh Aleksej

'U pogledu mogućnosti da se sastanam s Benediktorm, ništa ne isključujem. Možda to neće biti za mjesec dana, ali moglo bi za godinu ili dvije. Moramo se pažljivo pripremiti i riješiti sve postojeće poteškoće', rekao je ruski patrijarh.

Benedikt XVI tijekom prošlogodišnjeg boravka u Istanbulu posjetio je Ekumenskog patrijarha Bartolomeja, duhovni autoritet za oko 220 milijuna pravoslavnih vjernika u svijetu.

'Uvjeren sam da bi Katolička crkva i Pravoslavna crkva trebale
zajedničkim snagama braniti kršćanske vrijednosti od agresivnog materijalizma. Papina osobna vizija pridonosi ovome pristupu', kazao je Aleksej.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene