Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"VELIKI PRITISAK"

Vučić objavio da se i Srbija pridružila UN-ovoj osudi napada na Ukrajinu: "Obraćam se vjerojatno nikad teže i u najgorem raspoloženju..."

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u srijedu se obratio javnosti te poručio kako se Srbija pridružila osudi napada na Ukrajinu u UN-u.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u srijedu poslijepodne obratio se javnosti te poručio kako se Srbija pridružila osudi napada na Ukrajinu u UN-u.

"Nismo to smjeli prešutjeti zbog povijesti. U tekstu se ne spominju bilo kakve sankcije", rekao je vidno potresen Vučić na konferenciji za novinare te dodao kako se ljudima obraća vjerojatno nikad teže i u najgorem raspoloženju.

Vučić je kazao da su se dogodile tektonske promjene na svjetskoj političkoj sceni i naglasio da se Srbija nalazi u izuzetno teškoj situaciji, kao i da danas postoji vrlo malo razumijevanja za poziciju Srbije bilo gdje u svijetu, navodi Blic.

"U proteklih 48 sati nisam obavještavao nikoga s kim smo sve razgovarali. Osobno sam razgovarao s predstavnicima EU-a, SAD-a, Ursulom von der Leyen, razmjenjivao poruke oko svih važnih pitanja: od našeg glasanja u UN-u do sankcija koje se uvode Ruskoj Federaciji. Srbija je suočena sa nevjerojatnim pritiskom" naglasio je Vučić te zahvalio Ursuli von der Leyen na strpljenju.

Zahvalio je predsjednici Europske komisije i predsjedniku Europskog savjeta, kao i predstavnicima SAD-a na korektnosti.

Vučić je dodao i da preko srpskog teritorija neće prolaziti oružje za izvoz.

U narednom razdoblju na temelju članka 6 zapadne zemlje planiraju izbacivanje Rusije iz UN-a, a onda će uslijediti pritisci na Kinu da odustane od Rezolucije 1244, najavio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna očekuje pritiske Vučić otkrio hoće li Srbija podići borbenu spremnost vojske, kritizirao i hrvatske medije: "Sankcije Rusiji nećemo uvesti sve dok..."

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 komentirao rat u ukrajini Vučić se izjasnio o sankcijama prema Rusiji: "Srbija pruža punu podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine"

"Zatim slijedi priznanje tzv. Kosova od strane zemalja NATO-a i EU-a koje do sada nisu priznale. To je ideja albanskih lobista. Je li to moguće ili nije, uopće ne isključujem tu mogućnost. Svašta sam mislio da nije moguće u ova tri-četiri dana, pa se pokazalo da je moguće. Od toga da otkazujete operu Čajkovskog zato što je Rus" rekao je Aleksandar Vučić.

"Sve se nadam da će ovo ludilo proći, ali bojim se da neće", zaključio je srpski predsjednik.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene