Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LJUTITA I BRNABIĆ

Vučić oštro: "Oni jednostavno lažu. Rekao sam Novaku da jedva čekam da dođe u Srbiju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đoković će biti deportiran iz Australije, odlučeno je danas! Reakcije se slijevaju sa svih strana, a posljednji u nizu bili su i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te premijerka Ana Brnabić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je odluku o deportaciji tenisača Novaka Đokovića iz Australije.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak

"Malo prije sam razgovarao sa Novakom i bodrio ga. Rekao sam mu da jedva čekam da dođe u Srbiju, vrati se u svoju zemlju i bude tamo gdje je uvijek dobrodošao. Da 11 dana maltretirate najboljeg tenisača pa da mi 11 dana uručite odluku koju ste donijeli prvog dana...", rekao je, prenose Novosti.

Istaknuo je i da su se australske vlasti koristile lažima. "Vidjeli ste u samom besmislenom procesu koliko tužitelj laže. Oni jednostavno lažu. Kažu da je u Srbiji cijepljeno manje od 50 posto ljudi, a službeno je 58 posto. To je više nego u mnogim zemljama Europske unije. To je bio jedan besmisleni argument, ali je u orvelovskim predstavama i to moguće", komentirao je Vučić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAGA BEZ KRAJA Đoković odradio saslušanje: Sljedeća stanica pritvor na tajnoj lokaciji do konačne odluke

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAGA SE NASTAVLJA Vučić Morrisonu: ''Zašto maltretirate Novaka i zašto se iživljavate ne samo nad njim, već i nad njegovom obitelji i čitavom jednom nacijom?''

Osvrnuo se i da uskoro u Srbiju dolaze sportaši iz Australije, a sve je ponovio na na engleskom jeziku da bi i strani mediji mogli prenijeti njegovu poruku. "Mi ćemo australske sportaše u ožujku dočekati na daleko bolji način i nećemo se zbog izbora iživljavati nad njima. Oni dolaze na atletsko prvenstvo i pokazat ćemo da smo bolji od njihove vlade, a hvala australskom narodu za koji sam siguran da vole Srbe. Oni misle da su ponizili Đokovića, ali su ponizili sebe i on se može vratiti u svoju zemlju i uzdignute glave pogledati svakoga u oči", zaključio je.

O odluci saveznog australskog suda oglasila se i premijerka Ana Brnabić.

"Mislim da je to skandalozna odluka, razočarana sam, mislim da je pokazala kako u nekim drugim zemljama funkcionira vladavina prava, odnosno kako ne funkcionira vladavina prava. Nevjerojatno mi je da imamo dvije potpuno suprotne odluke suda u roku od samo nekoliko dana i 11 dana fizičkog i psihičkog maltretiranja", rekla je Brnabić novinarima.

Ona se osvrnula i na izjavu australskih vlasti da je u Srbiji manje od 50 posto cijepljenih građana.

"Nevjerojatno mi je bilo da vidim brutalne, otvorene laži u Australiji predstavnika države koji kažu da je cijepljenje u Srbiji ispod 50 posto. U ovom trenutku imamo nekih 58 posto", navela je Brnabić.

Sve o Đokovićevoj deportaciji možete pratiti OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene