Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POZITIVNI TRENDOVI

Na novom popisu imaju više stanovnika nego 2011.: Dnevnik Nove TV doznaje zašto je baš ovaj grad dobro mjesto za život

Aktualno Galerija Dejan Slukić - 1 Dejan Slukić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Barbara Štrbac Barbara Štrbac Foto: DNEVNIK.hr Karate trening u Čakovcu Karate trening u Čakovcu Foto: DNEVNIK.hr Čakovec iz zraka Čakovec iz zraka Foto: DNEVNIK.hr +0 Dejan Slukić - 2 Galerija 1/5 >>
Imamo i pozitivne trendove. Jedan od rijetkih gradova koji se može pohvaliti da ima više stanovnika nego na prošlom popisu 2011. je Čakovec.

Reporterka Nove TV Barbara Štrbac kazala je kako taj grad ima 162 građana više u odnosu na prethodni popis. Kad se jedinica lokalne samouprave ne brine samo za puko preživljavanje svojih građana, nego postoji i nadogradnja s brojnim sadržajima - kulturom, sportom - onda je to dobro mjesto za život.

Štrbac je u Dnevniku razgovarala s Dejanom Slukićem, trenerom jednog od najtrofejnijih klubova u Čakovcu - Karate kluba Globus.

On je kazao kako je u Čakovcu živo i subotom navečer, za vrijeme dječjeg treninga. Kako je naglasio, dosta se ulaže u sport i kulturu te druge djelatnosti, a ulaže se i u gospodarstvo, pa nije problem po pitanju zapošljavanja, može se dobro živjeti.

Djeca koja pohađaju KK Globus imaju izvrsne mogućnosti školovanja, a što se tiče sporta, bogat je izbor klubova, kazao je Slukić te dodao kako uvijek može biti bolje - primjerice - mogla bi biti veća ulaganja u dvoranu, no oni su zadovolji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MJEŠAVINA UTJECAJA Banožić u Vukovaru komentirao rezultate popisa stanovništva: "Nije slučajno da se to posebice događa u županijama koje su stradale u Domovinskom ratu"

Pročitajte i ovo Marin Strmota - 1 DUGOTRAJAN POSAO Bivši glavni demograf u Vladi upozorio na ključnu zabludu: ''Ne možemo poboljšati situaciju financijskom naknadom''

Na pitanje koja je tajna Čakovca da se stanovnici nakon školovanja vraćaju nazad, Slukić je kazao kako dosta sportaša odlazi u Zagreb na školovanje, ali Grad Čakovec i Županija privlače djecu natrag - stipendiraju ih i stimuliraju da se zaposle. Dobra je povezanost s većim gradovima, posebno sa Zagrebom i Varaždinom.

Uspjeh karatea, kako je kazao trener, krije se u dobroj potpori Grada i Županije.  Ove godine s natjecateljskom ekipom nastupali su diljem Europe: bili su u Istanbulu, Veneciji, Salzburgu, Budimpešti, na Cipru...svugdje im je bilo lijepo, ali im je, kako je naglasio - najljepše u Čakovcu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene