Imamo i pozitivne trendove. Jedan od rijetkih gradova koji se može pohvaliti da ima više stanovnika nego na prošlom popisu 2011. je Čakovec.

Galerija Panorama Čakovca Dejan Slukić - 1 Barbara Štrbac +2 Karate trening u Čakovcu

Reporterka Nove TV Barbara Štrbac kazala je kako taj grad ima 162 građana više u odnosu na prethodni popis. Kad se jedinica lokalne samouprave ne brine samo za puko preživljavanje svojih građana, nego postoji i nadogradnja s brojnim sadržajima - kulturom, sportom - onda je to dobro mjesto za život.

Štrbac je u Dnevniku razgovarala s Dejanom Slukićem, trenerom jednog od najtrofejnijih klubova u Čakovcu - Karate kluba Globus.

On je kazao kako je u Čakovcu živo i subotom navečer, za vrijeme dječjeg treninga. Kako je naglasio, dosta se ulaže u sport i kulturu te druge djelatnosti, a ulaže se i u gospodarstvo, pa nije problem po pitanju zapošljavanja, može se dobro živjeti.

Djeca koja pohađaju KK Globus imaju izvrsne mogućnosti školovanja, a što se tiče sporta, bogat je izbor klubova, kazao je Slukić te dodao kako uvijek može biti bolje - primjerice - mogla bi biti veća ulaganja u dvoranu, no oni su zadovolji.

Mario Banožić Banožić u Vukovaru komentirao rezultate popisa stanovništva: "Nije slučajno da se to posebice događa u županijama koje su stradale u Domovinskom ratu"

Marin Strmota - 1 Bivši glavni demograf u Vladi upozorio na ključnu zabludu: ''Ne možemo poboljšati situaciju financijskom naknadom''

Na pitanje koja je tajna Čakovca da se stanovnici nakon školovanja vraćaju nazad, Slukić je kazao kako dosta sportaša odlazi u Zagreb na školovanje, ali Grad Čakovec i Županija privlače djecu natrag - stipendiraju ih i stimuliraju da se zaposle. Dobra je povezanost s većim gradovima, posebno sa Zagrebom i Varaždinom.

Uspjeh karatea, kako je kazao trener, krije se u dobroj potpori Grada i Županije.  Ove godine s natjecateljskom ekipom nastupali su diljem Europe: bili su u Istanbulu, Veneciji, Salzburgu, Budimpešti, na Cipru...svugdje im je bilo lijepo, ali im je, kako je naglasio - najljepše u Čakovcu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju