Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tim francuskih stručnjaka koji su pomoću mini podmornica izvukli crne kutije Air Franceovog Airbusa, koji je 2009. godine pao u Atlantski ocean, izvukli su i prvo tijelo ispod olupine zrakoplova na morskom dnu.


Tijelo su, kao i crne kutije, na površinu izvukle mini podmornice sa dubine od gotovo četiri kilometra, a uzorci su već poslani na DNK analizu u Francusku, prenosi BBC. Stručnjaci nisu sigurni da je moguće sva tijela izvući na površinu s morskog dna. Još uvijek se očekuju i rezultati analize podataka iz crnih kutija.

Podsjetimo, Air Franceov Airbus A330 koji se u nerazjašnjenim okolnostima srušio u more, bio je na letu iz Rio de Janeira prema Parizu. U tom zrakoplovu bilo je sveukupno 228 ljudi. Na površini mora spasioci su našli tek 51 tijelo 2009. godine.

Vezani članci Policija, ilustracija Nakon tri u Zagrebu, policija je našla tijelo i u Vinkovcima, u rijeci Bosutu U Zagrebu pronađeno tijelo čovjeka na ulici - 4 Jutros u Zagrebu na tri različite lokacije pronađena tijela mrtvih osoba

Izvučeno tijelo na površinu, zapravo su skeletalni ostaci, još uvijek vezani za sjedalo. Mišljenje rodbina poginulih u toj nesreći oko operacije izvlačenja tijela podijeljeno je. neki smatraju da ih ne bi trebalo dirati mjesto pronalaska, a drugi se svađaju oko odštete.