Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ahmadinedžad upozorava zapad zbog najavljenih sankcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad upozorio je zemlje Zapada na njihove 'nove igre' oko potencijalnih novih sankcija zbog iranskih nuklearnih planova, neposredno prije izvješća IAEA u kojemu će stajati kako je Teheran u vezi tog pitanja postao transparentniji, no još nedovoljno.

'Prekinite ovu igru, no ako želite početi novu, morate znati da, kad naš narod donese odluku o nečemu, tada se to definitivno i realizira, bez najmanje koncesije', kazao je Ahmadinedžad.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Upozorenje iranskog predsjednika uslijedilo je neposredno prije današnjeg izvješća Međunarodne agencije za nuklearnu energiju o iranskim nuklearnim planovima.

Teheran je uvjeren da će izvješće direktora IAEA Mohameda El Baradeija biti pozitivno te da će potvrditi kako Iranci provode samo civilne nuklearne programe čiji je cilj isključivo mirotvorne prirode.

Prije izvješća IAEA, Britanci i Francuzi podnijeli su novi nacrt rezolucije UN-ovu Vijeću sigurnosti, pozivajući na donošenje dodatnih sankcija protiv Irana jer smatraju da ta zemlja nije ispunila međunarodne zahtjeve o suspenziji programa obogaćenja urana. Naime, visoko obogaćeni uran može se koristiti za proizvodnju nuklearnog oružja.

'Era u kojoj svjetske sile krše iranske prava zastrašivanjima, definitivno su iza nas', istaknuo je Ahmadinedžad, dodavši da će, bez obzira na to koliko će biti snažan pritisak svjetskih sila, 'volja naroda' da nastavi s nuklearnim aktivnostima biti još snažnija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene