Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protuvladini prosvjedi održani u nedjelju u Iranu realizirani su 'u skladu sa scenarijem što su ga oblikovali cionisti i Amerikanci', izjavio je u utorak iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.


'Riječ je o spektaklu koji izaziva mučninu, no oni koji su ga planirali, ali i oni koji su u njemu sudjelovali, varaju se', rekao je Ahmadinedžad, prvi put reagirajući na prosvjede. Iranski je predsjednik osudio izjave američkog predsjednika Baracka Obame i britanske vlade koji su kritizirali represiju prosvjeda. 'Oni nam ponovno daju brojne savjete, no čini se da ponovno žele biti poniženi. Vidjet će da će ih iranski narod, kad se mobilizira na terenu, opet poniziti - možda i više nego njihove prethodnike (prijašnju američku i britansku administraciju)', rekao je Ahmadinedžad.

>> U neredima u Iranu 15 mrtvih, uhićen šef oporbe

Vezani članci Festival vatre u Iranu - 1 U proslavi festivala vatre poginulo troje ljudi, više od tisuću ih je ozlijeđeno. Policija uhitila 25 osoba Joe Biden Bidenova vlada uvela prve sankcije Iranu: "Koristit ćemo se svim prikladnim sredstvima da krivci za povredu ljudskih prava odgovaraju"

Protuvladini prosvjedi, u kojima je u nedjelju u Iranu ubijeno osam osoba, najkrvaviji su od prosvjeda održanih neposredno nakon Ahmadinedžadova reizbora u lipnju. (Hina)