Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Abas optimističan nakon razgovora s Olmertom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski predsjednik Mahmud Abas obećao je Palestincima, nakon što je ovoga tjedna razgovarao s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom, da će biti riješena brojna otvorena pitanja s Izraelcima i da će se njihov život poboljšati.

"Bit će riješena mnoga pitanja koja utječu na svakodnevni život Palestinaca", rekao je Abas za radio Glas Palestine u svojoj prvoj javnoj izjavi o sastanku s Olmertom održanom u ponedjeljak na Zapadnoj obali.

Pročitajte i ovo Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno" Demonstracije Podržali ih predsjednikovi sinovi Deseci tisuća ljudi prosvjedovali u Turskoj: "Smrt Izraelu, van iz Palestine"

Palestinski dužnosnici su izjavili da su dobili Olmertova jamstva da će Izrael već idućeg tjedna odobriti uklanjanje nekih od stotina kontrolnih točaka i barikada koje ograničavaju kretanje Palestinaca na Zapadnoj obali.

Abas je također tražio oslobađanje više palestinskih zatvorenika, ali je Olmert, koji je nedavno pustio na slobodu više od 250 zatvorenika, bio rezerviran po tom pitanju.

"Moći ćemo procijeniti rezultate nakon još dva sastanka", rekao je Abas za radio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene