Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Približno 500 osoba uključeno je u istragu o ubojstvu pet prostitutki u blizini engleskog grada Ipswicha u okviru snaga koje je rasporedila policija, kazao je u nedjelju Stewart Gull, zapovjednik zadužen za slučaj.


- Stiglo je 360 pripadnika policijskih snaga iz 31 postrojbe kako bi pomogli policiji u Suffolku, grofoviji na istoku Engleske gdje su ubojstva počinjena, čime je broj mobiliziranih snaga porastao na 500, kazao je Gull novinarima.

Vezani članci Nizozemska policija, ilustracija Policija objavila: Dojava o podmetnutoj bombi u nizozemskom parlamentu bila je lažna Što je uzrok pada našeg vojnog helikoptera? - 4 Tragična nesreća helikoptera Kiowa: Ministar otkrio da je jedna obitelj tužila MORH

Istražitelji koji su neprestano tražili od javnosti da dojavi bilo
kakvu informaciju o kretanju pet mladih žena prije njihova nestanka "dobili su vrlo velik broj informacija", kazao je Gull.

Policija je primila ukupno više od 10.000 poziva, od čega šezdesetak u petak kao reakciju na emitiranje slika jedne od žrtava Anneli Alderton, snimljenih 3. prosinca nadzornom kamerom u jednom vlaku.

TIjela pet prostitutki - Tanie Nicol, 19 godina, Gemme Adams, 25, Anneli Alderton, 24, Paule Clennell, 24, i Annette Nicholls, 29 - koje su se međusobno poznavale, otkrivena su između 2. i 12. prosinca blizu Ipswicha, grada sa 140.000 stanovnika, 140 kilometara istočno od Londona.

Istražitelji moraju pregledati ukupno 10.000 sati snimki video
nadzora koji bi mogli ukazati na kretanje žrtava.

- Nastojimo odrediti kretanje djevojaka kako bi pronašli odgovorne za njihovu smrt, objasnio je Gull.

- Još radimo na određivanju uzroka smrti triju žena, dodao je Gull.

Jedino je uzrok smrti Anneli (gušenje davljenjem) i Paule (pritisak na vrat) poznat.