Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadmašili očekivanja

250.000 Slovenaca očistilo zemlju u jednom danu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 250.000 dobrovoljaca sudjelovalo je u subotu u Sloveniji u zajedničkoj nacionalnoj akciji saniranja divljih odlagališta širom države, a prikupljeno je 80.000 prostornih metara raznog otpada, objavili su organizatori.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

'Broj sudionika premašio je sva očekivanja, odazvalo se 12 posto stanovništva i sigurni smo da se takav rezultat neće ponoviti ni u jednoj europskoj državi', rekao je na konferenciji za novinare Aleš Pevc iz nevladine udruge Ekolozi bez granica. Udruga je uz široku društvenu potporu organizirala akciju 'Očistimo Sloveniju u jednom danu', a očekivalo se da će sudjelovati najviše 200.000 dobrovoljaca.

Prikupljen je otpad s oko 7000 divljih odlagališta, te prebačen na sabirna mjesta, odakle će se do srijede nastaviti njegov odvoz na legalna odlagališta i mjesta za reciklažu. Akcije prikupljanja otpada sličnoga tipa počele su u Estoniji prije dvije godine, a onda se taj oblik širenja ekološke svijesti proširio i na druge europske države. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene