Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada: Za plivačke uspjehe ukupna nagrada od 1,06 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osvajače medalja na europskom i svjetskom plivačkom prvenstvu, među kojima i svjetske rekordere Sanju Jovanović i Duju Draganju, te sportske djelatnike zaslužne za njihove uspjehe država će nagraditi s ukupno 1,06 milijuna kuna, odlučila je danas hrvatska Vlada.

Za osvojenu zlatnu medalju i oboren svjetski rekord u disciplini 50 metara leđno i brončanu medalju u disciplini 100 metara leđno na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Manchesteru, te za osvojenu broncu i europski rekord na 50 metara leđno s Europskog prvenstva u Eindhovenu, Sanja Jovanović ukupno će biti nagrađena s 254 tisuće kuna. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Športskim stručnjacima zaslužnima za te uspjehe - treneru Dmitru Bobevu, fizioterapeutima Goranu Ožiću Bebeku i Stevi Kuricu te pomoćnom treneru Peri Kuterovcu, bit će dodijeljena nagrada u ukupnom iznosu od 159,6 tisuća kuna. 

>> Sanji Jovanović svjetski rekord i zlatna medalja, Draganji i bronca

Za osvojenu zlatnu medalju i svjetski rekord na 50 metara slobodno i brončanu medalju na 100 metara slobodno na Svjetskom, te za srebrnu medalju na 50 metara slobodno na Europskom prvenstvu, Duje Draganja bit će nagrađen s ukupno 220 tisuća kuna.

Njegov trener Michael Bottom, fizioterapeut Stevo Kuric i izbornik Tomislav Karlo za zasluge u tim Draganjinim uspjesima bit će nagrađeni s ukupno 192 tisuće kuna.

Za osvojeno srebro u disciplini 4x100 metara mješovito na Europskom prvenstvu u Eindhovenu s po 35 tisuća kuna bit će nagrađeni plivači Gordan Kožulj, Vanja Rogulj, Marijo Todorović i Duje Draganja te njihov izbornik Tomislav Karlo, a treneri Pero Kuterovac i Alexandre Seleznev dobit će po 31,5 tisuća kuna.

Sa 70.000 kuna nagrađena je Sandra Šarić za osvojenu zlatnu medalju na Europskom taekwondo prvenstvu za seniore i seniorke u Rimu, a s 40 tisuća kuna Martina Zubčić za srebrnu medalju na istom prvenstvu. Troje stručnjaka zaslužnih za njihov uspjeh bit će nagrađeni s ukupno 140 tisuća kuna.

Za osvojene četiri brončane medalje na Europskom prvenstvu u skijanju za gluhe sa 120 tisuća kuna bit će nagrađena Rea Hraski, a njezin stručni stožer ukupno će dobiti 54 tisuće kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene