Nasilje na nogometnim stadionima ni proteklog vikenda nije zaobišlo Argentinu. U sukobu navijača i policije nekoliko je osoba ozlijeđeno, a uhićeno je više od 150 navijača.


Čini se da policija i nogometni čelnici nikako ne nalaze načina da spriječe navijačko divaljanje koje posljednjih godinu dana postaje neizbježan dio utakmica. Iako su klubovi zabranili ulazak na stadione određenim navijačkim skupinama, ružne slike s argentinskih ulica prije, za vrijeme i nakon utakmica i dalje pristižu. 

Vezani članci Domagoj Mikić i bivši udomitelj zlostavljane djevojčice Bivši udomitelj ozlijeđene djevojčice u suzama: "Kad bih je zagrlio ne bih je nikad više pustio. Ne bih je pustio nikad da sam znao..." Minneapolis Skandal u SAD-u: Ekipa CNN-a uhićena tijekom prijenosa uživo

Policija je već neposredno prije utakmice privela 94 navijača, kod kojih je pronađeno oružje i droga. Navijači Balgrana (koji je izgubio od Newella 2:0) su nakon utakmice počeli su bacati kamenje i druge predmete na policiju koja je osiguravala stadion, a koja je uzvratila gumenim mecima. Divljanje se nastavilo po gradu,navijači su razbijali sve pred sobom - automobile, izloge, itd... Uhićeno je još 50-tak navijača. 

Bez izgreda nije prošao niti derbi dva najveća argentinska kluba Boca Juniorsa i River Plate. Stotine navijača Rivera koji nisu imali ulaznice pokušali su se probiti na Bocin stadion. 6 je navijača uhićeno, a lokalni mediji su javili da je najmanje jedan navijač Rivera zadobio ubodne rane.