Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Werder - Dinamo 2:1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvom susretu 3. pretkola Lige prvaka, nogometaši Werdera su u Bremenu svladali zagrebački Dinamo sa 2:1 (0:1). Pred 23.000 gledatelja na stadionu Weser sudio je Španjolac Mallenca.

Nogometaši Dinama poraženi su u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u Bremenu od Werdera sa 2:1 iako se nakon prvoga poluvremena činilo da će hrvatski prvak konačno u elitnu Ligu prvaka. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rumunjski Cluj iznenadio Romu, Cipranima bod u Bremenu, Chelsea lako Slika nije dostupna Werder i Schalke suspendirali Diega i Rafinhu zbog OI

No, Dinamovo "europsko proklestvo" se nastavilo i u Bremenu jer su Zagrepčani utakmicu izgubili, a bili su barem ravnopravni Werderu.

Zapravo je Dinamo mogao već u prvom poluvremenu riješiti pitanje ukupnog pobjednika, budući da su igrom "masakrirali" Nijemce, no udarci Modrića (27, 30) nisu pogodili cilj, a Boško Balaban je u dva navrata (40, 45) izlazio sam ispred Wiesea, promašivši stopostotne prilike. 

Dinamu se trud isplatio u sudačkoj nadoknadi kada je prodor
Mandžukića, koji je ušao umjesto ozlijeđenoga Šokote, Balaban skrenuo u mrežu.

Dinamovo vodstvo trajalo je zapravo minutu jer je u 38. sekundi drugog dijela Portugalac Almeida izjednačio. Vukojević je krivo vratio loptu, Almeida izašao sam ispred Kocha koji brani njegov udarac, a onda Schidenfeld nespretno zahvaća loptu koja se ponovno vraća Portugalcu pred praznom mrežom.

Dinamo nije izgledao loše ni u drugom dijelu, Modrić, Čale i Balaban su propustili prilike, da bi u 85. minuti Danac Jensen sa 20-tak metara pogodio samo rašlje za 2:1. 

U sudačkoj nadoknadi Mandžukić je iz blizine glavom gađao tik pokraj vratnice, pa se poraz nije mogao izbjeći, unatoč velikom trudu i sjajnoj utakmici Luke Modrića, za kojeg Nijemci nemaju rješenja.

Uzvratna utakmica je za dva tjedna u Zagrebu. 

Strijelci: 0:1 Balaban (45+1), 1:1 Almeida (46), 2:1 Jensen (85).

Werder Bremen: Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Schulz -Baumann, Andreasen (46. Jensen) - Carlos Alberto (74. Harnik), Diego - Sanogo, Schindler (46. Hugo Almeida)

Dinamo Zagreb: Koch - Čale, Drpić, Schildenfeld, Pokrivač -
Vukojević, Etto, Modrić, Sammir (89. Did'dy Guela) - Balaban (81. Vrdoljak), Šokota (38. Mandžukić)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene