Nedugo prije kraja prvog poluvremena četvrtfinalnog susreta Lige prvaka na Olimpico stadionu u Rimu, oko 4500 navijača Manchester Uniteda morala je smirivati policija. Sedmorica navijača "Crvenih vragova" ozlijeđeni su i prije utakmice.


Izgred je započeo kada su navijači počeli izazivati jedni druge nakon što je Roma postigla prvi pogodak. Počeli su bacati stvari jedni na druge, a policija je morala upotrijebiti palice da bi smirila situaciju. Jedan je navijač viđen kako leži u lokvi krvi.

Vezani članci Slika nije dostupna Liga prvaka: Barca izbacila Schalke, Manchester Romu Slika nije dostupna Liga prvaka: Pobjede Barcelone i Manchestera

Prije same utakmice, sedam je navijača Manchestera ozlijeđeno u sukobu s domaćim navijačima, javila je ANSA.

Napetost je porasla nakon što je United na svojoj web stranici izdao upozorenje navijačima koji su se namjerili otputovati u Rim. U upozorenju se sugeriralo koje dijelove Rima treba zaobilaziti, ali i da se ne voze podzemnom željeznicom jer "vožnja metroom povećava opasnost od napada 'ultra' navijača Rome".

To je razbijesnilo gradsku vlast koja je komentirala kako to može samo dodatno povećati tenzije.

Četvrtfinale Lige prvaka je za Romu najveće postignuće još od Finala Europskog kupa 1984. kada je izgubila od Liverpoola nakon izvođenja jedanaesteraca. Koliko je ovaj susret značajan za Rimljane dovoljno govori podatak da je 70 000 karata prodano za oko pola sata.