Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Taylor protiv korporacijskog nogometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Negdašnji engleski izbornik, Graham Taylor, smatra da se većina engleskih trenera ne snalazi ponajbolje 'korporacijskom nogometu' i da su zbog toga smjenjivani.

Sam Allardyce, koji je u srijedu izgubio posao u Newcastleu, osmi je trener, koji je od početka sezone u Premiershipu, dobio otkaz. 

Pročitajte i ovo Screenshot Maksimir slavi Građani počeli prijavljivati potres u Zagrebu, a onda je stiglo objašnjenje koje nisu očekivali: "Nije potres..." Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula

Taj bivši, vrlo uspješni trener Boltona, bio je u dobrim odnosima s predsjednikom Newcastlea Freddyjem Shepherdom, koji ga je u svibnju 2007. doveo na St James Park nadajući se da će on preporoditi 'Svrake'. 

U međuvremenu je Shepherd prodao svoj većinski paket dionica Newcastlea novom vlasniku, Mikeu Ashleyu, s kojim Allardyce nije mogao naći 'zajednički jezik' pa je neminovno moralo doći do puknuća lanca u kojemu je, očigledno, trener bio slabija karika od predsjednika, koji ga nije ni doveo u klub.
Taylor drži da su zadnjih godina, otkako se ogroman novac vrti u engleskom nogometu i otkako se na Otoku, posredstvom Sky televizije, o njemu govori 24 sata na dan, treneri pod užasnim pritiskom. 

'Klubove su od zaljubljenika u nogomet, koji su o njemu mnogo znali, preuzeli biznismeni, koji o nogometu vrlo malo znaju. Oni traže rezultate, traže da im se investicija brzo vrati kako bi počeli ostvarivati profit. Oni su, jednostavno, korporacijski magnati, oni su ljudi iz drugog vica. Rijetki su treneri koji im se mogu othrvati, koji mogu raditi i stvarati u takvom ozračju', kaže Taylor, koji je bio engleski izbornik od 1990. do 1993. godine i koji sada zagovara povratak nogometa u državne škole kako bi ozdravio i spasio se od užasne vrtoglavice izazvane milijunima funti ubačenih u engleski profesionalni nogomet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene