Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SP vaterpolo juniori: Hrvatska - Srbija 12:8

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi vaterpolisti Hrvatske (igrači do 20 godina) osvojili su brončanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje je danas završeno u Long Beachu, nakon što su u utakmici za treće mjesto pobijedili vršnjake iz Srbije sa 12:8 (4:2, 3:2, 2:3, 3:1).

HRVATSKA: Egon Jurišić, Luka Lončar 1, Ivan Delaš 1, Domagoj Čule 2, Ivan Bebić 1, Maro Joković 2, Boris Popović, Igor Radmanović, Sandro Sukno 2, Petar Muslin 2, Ivan Buljubašić 1, Josip Šutalo, Mirko Nižić.

Pročitajte i ovo Seksualni odgoj u školama - 1 Seksualni odgoj Hoće li se uvesti seksualni odgoj u škole? "Rizično ponašanje je visoko, neugodno im je priznati da neke stvari rade..." Ilustracija Stručnjaci upozoravaju Tiha pandemija prijeti Hrvatskoj: Posebno je opasna kod mladih, a teško ju je uočiti

Trener: Emil Nikolić.

SRBIJA: Marinković, Tomašević 1, Šaponjić 2, Marković, Bašić, Rackov 3, Vapenski, Filipović, Radonić 1, Petković, Ivošević 1, Mitrović, Živodinović.

Peterci: Hrvatska 1 (0), Srbija 0.

Realizacija igrača više: Hrvatska 10 (6), Srbija 9 (5).

Mladi hrvatski varetpolisti, nakon što u svojim vitrinama već imaju zlato i dvije srebrne medalje, osvojili su i prvo brončano odličje na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Brončana medalja osvojena je u susretu s braniteljima naslova reprezentacijom Srbije čiji igrači ni u jednom trenutku nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti našu prednost. Izabranici Emila Nikolića poveli su na početku golovima Jokovića, Buljubašića i Bebića. 

U drugoj četvrtini razigrao se ponajbolji mladi centar na svijetu Petar Muslin, koji je na prvenstvu postigao 27 pogodaka i koji je doveo našu momčad u vodstvo od 8:5. Pitanje pobjednika nije bilo sporno ni kada je Čule iz peterca pogodio stativu, jer su naši igrači bolje koristili prednost igrača više, bili precizniji u šutu (12 golova iz 26 udaraca) dok su mladi vaterpolisti iz Srbije za osam golova "potrošili" čak 29 udaraca. Kada se tome doda da su naši vratari imali osam, a srpski pet obrana, onda je jasno da je pobjeda pripala momčadi koja je tijekom cijelog susreta dominirala u svim ključnim segmentima vaterpolo igre.

U finalnom susretu Mađarska je sa 9:6 pobijedila Italiju, pa su tako sve tri medalje osvojile europske zemlje u kojima se trenutno igra najbolji vaterpolo na svijetu.

Konačni plasman momčadi na 14. Svjetskom juniorskom prvenstvu:

1. Mađarska

2. Italija

3. HRVATSKA

4. Srbija

5. Australija

6. S A D

7. Španija

8. Nemačka

9. Grčka

10. Francuska

11. Japan

12. Slovačka

13. Kanada

14. Brazil

15. Argentina 

16. Egipat

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene