Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eduardo da Silva prvi se put fotografirao s gipsom i na štakama za britanski News of the World. Za nekoliko tjedana saznat će u kojem smjeru će ići njegova karijera. 'Ozlijeda je bila tako jaka da sam mogao izgubiti stopalo, a fizioterapeutu Garyju Lewinu mogu zahvaliti što nisam', rekao je u intervjuu.


Prva fotografija našeg reprezentativca nakon strašne ozlijede objavljena je u magazinu News of the World, a prikazuje ga na štakama. Još uvijek postoji opasnost od infekcije koja bi mogla uništiti njegovu devetomjesečnu rehabilitaciju, ali on je optimističan. 

Vezani članci Otvorila se zemlja Ispred kuće im se otvorila zemlja, nisu ni slutili što će sve pronaći u dubini Šime Vrsaljko i Dejan Lovren (Foto:Instagram) Šime Vrsaljko ponovno obara s nogu na društvenim mrežama, pogledajte njegovu "ekipu iz kvarta"

>> Pogledajte fotografiju Eduarda na štakama!

'Najvažnija su sljedeća dva tjedna. Ako to uspije proći bez infekcije mogu početi s rehabilitacijom', rekao je Eduardo koji je zahvalan fizioterapeutu Garyju Lewinu što mu je spasio stopalo. 

Eduardo još nije vidio snimku nesretnog događaja, a kaže da je odlučio da ni neće. Rekao je kako se sjeća boli i da je vidio otvoreni prijelom na nozi, ali da se većine stvari sjeća tek iz bolnice, u kojoj je proveo svoj 25. rođendan. 

23. veljače Eduardo je pretrpio tešku ozljedu gležnja na utakmici s Birminghamom. Na njega je nasrnuo Martin Taylor, koji je odmah dobio crveni karton. 

Branič Birminghama Martin Taylor, ubrzo ga je posjetio u bolnici, a Eduardo je ispričao kako ga se sjeća da je stajao pored njegovog bolničkog kreveta.

'Sjećam se da sam ga samo gledao, bio sam zaokupljen svojim problemima. Vjerujem da je Taylor bio iskren i prihvatio sam njegovu ispriku', kazao je.

Eduardo će sljedećih šest do osam tjedana hodati na štakama nakon čega počinje jačanje noge u teretani.

'Vrlo sam religiozan i jasno je da sada trebam mnogo pomoći da prebrodim ovu situaciju. Primio sam mnogo poziva i pisama ohrabrenja, ne samo iz Engleske i Hrvatske. U Brazilu sam također bio glavna vijest. Svima ću odgovoriti', rekao je u intervjuu. 

Eduardo će u Engleskoj ostati dok je u gipsu, a rehabilitaciju će najvjerojatnije biti podvrgnut u Brazilu. 

'Najviše mi je žao što neću igrati na Europskom prvenstvu u hrvatskom dresu. To mi je bila velika želja, ali imam 25 godina i predamnom je još nekoliko Eura', zaključio je Eduardo.