Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: San Antonio dobio sedmu utakmicu i ušao u finale Zapada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši San Antonio Spursa plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige. U sedmoj, odlučujućoj utakmici, San Antonio je u gostima svladao New Orleans Hornetse 91-82 i tako je zaključio polufinalnu seriju sa 4-3 u pobjedama.

San Antonio je u posljednu četvrtinu ušao sa 15 poena prednosti (71-56). Hornetsi se nisu predavali i minutu i pol prije kraja susreta primakli su se na samo tri koša zaostatka (80-83). No, potpuni preokret nisu uspjeli napraviti i aktualni prvaci su izborili finale Zapada.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Slika nije dostupna NBA: San Antonio Spurs - Denver Nuggets 102:91

Spurse je predvodio Argentinac Manu Ginobili sa 26 poena. Tony Parker je ubacio 17 koševa, a Tim Duncan 16 poena i 14 skokova.

Kod Hornetsa David West je zabio 20 koševa, a organizator igre Chris Paul upisao je 18 poena i 14 asistencija.

Iako nisu uspjeli izboriti prvo konferencijsko finale u 20-godišnjoj povijesti kluba, trener Hornetsa Byron Scott vrlo je zadovoljan napretkom koji su ostvarili.

"Bilo je puno onih koji su sumnjali da ćemo stići ovako daleko. Nedostaju nam još neki detalji u mozaiku, ali bitno je da idemo u pravom smjeru", kazao je Byron Scott.

San Antonio Spursi će u finalu Zapada igrati protiv LA Lakersa, a prva utakmica na rasporedu je u srijedu u Los Angelesu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene