Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska gubi domaćinstvo Europskih igara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je na putu da izgubi domaćinstvo 17. europskih sportsko rekreacijskih igara, koje bi se od 17. do 21. lipnja 2009. trabale održati u Rovinju, istaknuo je danas na sjednici Izvršnog odbora predsjednik Organizacijskog odbora Igara Vladimir Findak.

Naša je zemlja dobila domaćinstvo uz jamstvo da će osigurati sportsku infrastrukturu u Rovinju i još nekim istarskim mjestima, potrebnu za nastup čak 6000 natjecatelja u 23 sporta. To jamstvo je, međutim, dovedeno u pitanje. 

Pročitajte i ovo Zapljena u Rovinju - 1 Proizvodio i preprodavao Najveća zaplijena droge u Istri ove godine: Policija kod 51-godišnjeg muškarca pronašla više od 10 kilograma raznih supstanci Ilustracija U prisutnosti djeteta Muškarac priveden u Rovinju: Udarao po vratima i žrtvu ozlijedio elektrošokerom

Riječ je o najavi kako će od iduće godine Hrvatska vlada preraspodjelom proračunskoga novca ojačati županije i gradove što bi zacijelo bio poticaj mnogim lokalnim zajednicama. To, nažalost, ne bi dobro došlo Rovinju, čiji je gradonačelnik i član Izvršnog odbora Giovanni Sponza ustvrdio kako postoji mogućnost da grad preraspodjelom izgubi 27 milijuna već iduće
godine. 

To bi spriječilo ili bar usporilo izgradnju gimnazijske sportske dvorane, bez koje natjecanja ne bi moglo biti, pa bi se Rovinj, rekao je Sponza, povukao iz projekta.

To bi, po riječima prof. Findaka bilo višestruko štetno, jer je Hrvatska nakon nekoliko pokušaja i mnogo uložena truda uspjela dobiti domaćinstvo vrlo profitabilnoga natjecanja, a istodobno bi pobijeđeni protukandidat Hamburg (Njemačka) značajno profitirao.

Naime, na Mediteranskim igrama u Splitu 1979. godine sudjelovalo je 2408, a na Univerzijadi 1987. u Zagrebu 3915 sportaša, dakle znatno manje nego što se planira u Istri.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i Hrvatski olimpijski odbor prihvatili su pokroviteljstvo ove priredbe, koju priprema Hrvatski savez sportske rekreacije "Sport za sve".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene